Website van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN)

Boeddhistisch Film Festival - BFFE

Word vriend van het BFFE

Maak het voortbestaan van BFFE mogelijk en beoefen uw vrijgevigheid
Word lid van het BFFE

Het Boeddhistisch Film Festival Europa (BFFE) zal in 2016 haar elfde editie beleven op 30 september en 1 en 2 oktober, in het EYE filmmuseum te Amsterdam.

INTER-BEING loopt dit jaar als een rode draad door het festival.

Vrienden en leden, het is ons een groot genoegen jullie hier in deze geweldige locatie EYE te verwelkomen bij het Boeddhistische film festival, nu alweer de elfde editie die we gestalte mogen geven. Wat een mooie gelegenheid om te vieren en samen te komen, nieuwe vrienden, filmliefhebbers en wijsheidzoekers te leren kennen en om een band te kweken en met elkaar de interactie aan te gaan. Met al deze aansprekende films, zijn wij er weer omdat júllie er zijn.

Het festival wil jullie graag verlokken met films die de training van heartfulness uitdiepen en het streeft ernaar ons hart te openen en onze geest te trainen in altruïsme, om ons op die manier instrumenten in handen te geven waarmee we een samenleving kunnen scheppen die meer mededogen kent.

Het BFFE is uniek. Geïnspireerd door een spirituele visie worden er films getoond die bijna nergens anders in nedeland te zien zijn. Het BFFE laat de diversiteit zien van het Boeddhisme. De films komen uit Oost en West, en spreken vanuit alle boeddhistische tradities.

Naast film is er ook aandacht voor kunst, er zijn vooraanstaande sprekers en panel-gesprekken met aansprekende thema’s en gasten. Het BFFE staat onder bezielende leiding van Babeth VanLoo, internationaal gelauwerd regisseur en producent, en mede-oprichtster van de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS).

Het BFFE geeft ons de mogelijkheid samen bezinning, inspiratie en verwondering te ervaren en geraakt te worden. De films hebben de potentie om ons als kijkers te transformeren en op een andere manier naar de realiteit te laten kijken. De regisseur van de film is vaak aanwezig om met ons over de film te spreken. Dit geeft ons de unieke kans om de context en beweegredenen van de filmmaker te leren kennen.

Het voortbestaan van het BFFE is afhankelijk van betrokken donateurs en bezoekers. Met het verdwijnen van de Boeddhistische Omroep Stichting als onafhankelijke publieke omroep verliest het BFFE haar belangrijkste sponsor. Daarom heeft het BFFE uw steun echt hard nodig. We nodigen daarom iedereen uit lid van het BFFE te worden!

Als Vriend van het BFFE kunt u het eerste jaar gratis naar een zelf gekozen film op het festival. En we houden u op de hoogte van andere voordelen.

Er zijn vier soorten donaties om lid van het BFFE te worden:

  • BFFE 2016 Festival lid:                         15 euro
  • BFFE 2016 Festival lid Plus:              50 euro
  • BFFE 2016 Ondersteunende lid: 100 euro
  • BFFE 2016 Special member: hogere donatie die u zelf kiest

Een hogere donatie is zeer welkom. We hebben uw hulp hard nodig!

Belastingaftrek via onze ANBI status is ook mogelijk; gelieve contact op te nemen met Babeth VanLoo via email: filmart@xs4all.nl

Maak svp uw donatie over – en nodig anderen uit dat ook te doen- op:

IBAN bankrekening nr:            NL69 INGB 0664 1214 03
Ten name van:                               Stichting IBFF Europe in Amsterdam
Onder vermelding van:           de door u gekozen categorie.

En vul s.v.p. uw contactgegevens in op onze website: bffe.org onder het kopje WORD LID / MEMBERSHIP.  Voor vragen en steun:  info@bffe.org