Website van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN)

Rigpa

Vajrayana Amsterdam, …

do 25 mei Amsterdam/Duivendrecht
Conferentieoord Amstelborgh

Retraite met Sogyal Rinpoche

De natuurlijke vrijheid van je geest
Donderdag 25 t/m zondag 28 mei 2017,  Amsterdam

 Ontdek de wijsheid en compassie van je ware natuur!

De vierdaagse stadsretraite in Amsterdam is het hoogtepunt van ons Rigpa programma in Nederland.  Zowel nieuwe deelnemers als ervaren studenten komen samen voor het verdiepen van meditatie en om onderricht te ontvangen van Sogyal Rinpoche.

Deze retraite met de auteur van Het Tibetaanse boek van leven en sterven is dé gelegenheid om drukte achter je te laten en in een omgeving te komen die gericht is op het ontdekken van de wijsheid en compassie van je ware natuur.

Tijdens de vierdaagse geeft Rinpoche les over het begrijpen van je geest en de wijsheid van meditatie. Hij doet dit in de geest van Dzogchen – de Grote Perfectie; dit is de hoogste wijsheid in de Tibetaans Boeddhistische traditie.

Rinpoche staat bekend om zijn dynamische en persoonlijke manier van lesgeven - en zijn vermogen een sfeer te creëren die van nature je innerlijke wijsheid inspireert. Zijn eenvoud en helderheid openen jouw kijk op je geest en de wereld vanuit een compleet nieuw perspectief.

 

Naast onderricht van Rinpoche, bestaat het programma uit meditatiebeoefening, video-onderricht, groepsstudie en reflectie, onder begeleiding van ervaren instructeurs.

 

 

Meer

Rigpa

Rigpa is een plek waar iedereen, ongeacht afkomst of achtergrond, zijn of haar aangeboren menselijke kwaliteiten tot bloei kan laten komen. Het rijke programma aan boeddhistisch onderricht geeft je toegang tot een schat aan mogelijkheden voor het ontwikkelen van je menselijk potentieel.

Beproefde wijsheid

Steeds meer mensen beseffen dat spirituele ontwikkeling van elementair belang is voor het menselijk welzijn. In het Westen hebben we met moderne wetenschap de ‘uiterlijke wereld’ veroverd, maar op het gebied van de ‘innerlijke wetenschap’ hebben we nog veel terrein te winnen. In de ‘laboratoria’ of de kloosters in de Himalaya, werd deze ‘innerlijke wetenschap’ geperfectioneerd, met een precisie als in de westerse wetenschappelijke methodologie. Een beproefde wijsheid, die wordt geborgd door een ononderbroken, authentieke overdrachtslijn van leraren die teruggaat tot de Boeddha.

Sogyal Rinpoche

Sogyal Rinpoche, spiritueel leider van Rigpa en auteur van Het Tibetaanse boek van leven en sterven, heeft de unieke gave om deze ‘oude wijsheid voor de moderne tijd’ op levendige wijze aan ons over te brengen. Met zijn aansprekende manier van communiceren en aanstekelijke humor, brengt hij je in contact met je aangeboren potentieel voor geluk, in ieder mens aanwezig. Zo maakt Rigpa deze kennis van de ‘innerlijke wereld’ uit het Oosten, op een krachtige manier toegankelijk, relevant en toepasbaar voor iedereen.