Website van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN)

Rigpa

Vajrayana Amsterdam, …

Rigpa

Rigpa is een plek waar iedereen, ongeacht afkomst of achtergrond, zijn of haar aangeboren menselijke kwaliteiten tot bloei kan laten komen. Het rijke programma aan boeddhistisch onderricht geeft je toegang tot een schat aan mogelijkheden voor het ontwikkelen van je menselijk potentieel.

Beproefde wijsheid

Steeds meer mensen beseffen dat spirituele ontwikkeling van elementair belang is voor het menselijk welzijn. In het Westen hebben we met moderne wetenschap de ‘uiterlijke wereld’ veroverd, maar op het gebied van de ‘innerlijke wetenschap’ hebben we nog veel terrein te winnen. In de ‘laboratoria’ of de kloosters in de Himalaya, werd deze ‘innerlijke wetenschap’ geperfectioneerd, met een precisie als in de westerse wetenschappelijke methodologie. Een beproefde wijsheid, die wordt geborgd door een ononderbroken, authentieke overdrachtslijn van leraren die teruggaat tot de Boeddha.

Sogyal Rinpoche

Sogyal Rinpoche, spiritueel leider van Rigpa en auteur van Het Tibetaanse boek van leven en sterven, heeft de unieke gave om deze ‘oude wijsheid voor de moderne tijd’ op levendige wijze aan ons over te brengen. Met zijn aansprekende manier van communiceren en aanstekelijke humor, brengt hij je in contact met je aangeboren potentieel voor geluk, in ieder mens aanwezig. Zo maakt Rigpa deze kennis van de ‘innerlijke wereld’ uit het Oosten, op een krachtige manier toegankelijk, relevant en toepasbaar voor iedereen.

Op 11 augustus 2017 is Sogyal Rinpoche teruggetreden als spiritueel leider van Rigpa.