Website van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN)

Zen Centrum Amsterdam

Zen Amsterdam

za 25 mei Amsterdam
Zen Centrum Amsterdam

Zenweekend mei

Tijdens het weekend wordt er gemediteerd, is er een boeddhistische service, dharmales en daisan (persoonlijk onderhoud).

Zaterdag van 15-21 u, zondag van 10–17 uur.

Meer
do 27 jun Amsterdam
Zen Centrum Amsterdam

Zomer city-sesshin

Tijdens de sesshin wordt er gemediteerd, is er dagelijks een boeddhistische service, dharmales en daisan. De zomer city-sesshin wordt begeleid door Niko Tydeman Sensei.

Donderdag 27 t/m zondag 30 juni van 9.30 - 17.30 u.

Meer

Zen Centrum Amsterdam

Zen Centrum Amsterdam staat in de lijn van Maezumi Roshi en Genpo Roshi. De bron is uiteraard Shakyamuni Boeddha. Binnen het zenboeddhisme vind je twee belangrijke stromingen: Rinzai en Soto. Het hart van beide stromingen is zazen maar er zijn belangrijke verschillen. Interessant is dat Maezumi Roshi, de stichter van onze zenschool, transmissie kreeg, dat wil zeggen opvolger werd, van zowel Rinzai als Soto leraren.

Zen Centrum Amsterdam ligt hartje stad en wordt geleid door Niko Tydeman Sensei. Niko studeerde theologie in Nijmegen en kreeg zijn eerste zenonderricht bij Karlfried Dürckheim. Hij vervolgde zijn zentraining bij Baker Roshi te San Francisco en bij Thich Nhat Hanh. Sinds 1983 is hij leerling van Genpo Roshi, van wie hij in 2004 de dharmatransmissie ontving. Niko Sensei heeft o.a. transmissie gegeven aan Meindert van den Heuvel, Joke Huiberts, Lolit ten Hengel en Marieke Heijman.

De avonden in het zencentrum worden begeleid door Niko Sensei, Lolit ten Hengel en Marieke Heijman. Op vrijdagavond en iedere ochtend kan er ‘vrij’ gezeten worden. Zen Centrum Amsterdam wordt gerund door vrijwilligers.

Behalve de reguliere avonden zijn er drie keer per jaar series introductiebijeenkomsten, twee keer per jaar een serie studieklassen onder leiding van Niko Sensei en is er ieder laatste weekend van de maand een zenweekend. Ook worden er drie keer per jaar langere sesshins georganiseerd in Kloosterhotel Zin in Vught.