Website van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN)

Klimaatmars Amsterdam 10 maart 2019

Van de organisatie van de Klimaatmars (o.a. Greenpeace, Oxfam Novib en de FNV), ontvingen wij het verzoek om onderstaande oproep door te sturen. De BUN ondersteunt dit initiatief, net als o.a. de Protestantse en Katholieke Kerk en wijst u op de mogelijkheid deze oproep te communiceren met uw leden.

"Op zondag 10 maart gaan wij massaal de straat op voor het klimaat. Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kán anders! Bel vrienden en loop mee. De mars start om 13.00 uur op de Dam in Amsterdam." 

Het is mogelijk om met andere boeddhisten samen te lopen. Er is een apart blok gereserveerd in de stoet voor de boeddhistische gemeenschap. Het is mogelijk om in dit blok mee te lopen en ook om boeddhistische symbolen mee te dragen indien men dit wenst. Dit draagt bij aan de herkenbaarheid van het blok. Contactpersoon voor het boeddhistische blok is Linda Docter, bereikbaar via sms op 06-17902946.

Verzamelen is tussen 12.00 uur en 12.30 uur bij de Coffee Company en de Openbare Bibliotheek daartegenover, bij het verlaten van Amsterdam Centraal Station linksaf, Oosterdokskade 137.

Voor eventuele achtergrondinformatie (in het Engels) over de relatie tussen klimaatverandering en verschillende boeddhistische stromingen, kopieer en plak de onderstaande link:

https://oneearthsangha.org/?s=climate&submit=Go

 

 

« Nieuwsoverzicht