Website van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN)

Nieuw boek van Sebo Ebbens

Eind Juli is het nieuwe boek van Sebo Ebbens verschenen. Het boek gaat over leven en sterven vanuit een Tibetaans boeddhistisch perspectief. Het bestaat uit een deel theorie (deel 1) en een deel beoefeningen (deel 2). Deel 1 is geïnspireerd door het Tibetaanse Dodenboek en zoveel mogelijk aangepast aan de Nederlandse situatie. Deel 2 kent een 21-tal beoefening en reflecties. Het boek heet: ‘Op de golven van geboorte en dood. Goed leven en sterven in boeddhistisch perspectief’. Het boek kost E 24,95 in de winkel, is uitgegeven door Asoka, en heeft 344 bladzijden. De klemtoon in het boek ligt op een goed leven. 

Het boek kent ook een ondersteunende website: https://goedlevenensterven.nl. Op die website is ook een beschrijving van het boek te vinden. Ook vind je op de website boeddhistische perspectieven op zaken van leven en dood, zoals euthanasie, orgaandonatie, abortus, pijnmedicatie, en zelfdoding. Ook is er een lijst van wensen en aandachtspunten te vinden die door een stervend iemand kunnen worden gegeven, verteld of gestuurd aan diegenen die hen willen ondersteunen bij hun sterven.

Tot slot bestaat er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan over de Tibetaans boeddhistische visie op leven en sterven in vergelijking met hoe we daar in het Westen over denken. Mocht iemand het over dit onderwerp een keer willen hebben in de eigen boeddhistische groep, dan is Sebo bereid om daarvoor te komen. Zie ook op de website: https://goedlevenensterven.nl/aanbod.

« Nieuwsoverzicht