Website van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN)

Lam Rim cursus

Cursusjaar 2020-2021

Les van Lama Thubten Wangmo

De cursus

In deze cursus (volledig in het Nederlands)  worden alle beginselen van Boeddha's leer uiteengezet. Door deze lessen kunnen we een grip krijgen op hoe onze geest werkt en hoe we vriendschap met onszelf kunnen sluiten.

Het gegradueerde pad naar de staat van vervolmaking

In de Lam Rim worden alle aspecten van Boeddha's leer uitgelegd in een overzichtelijke vorm. Met een praktische benadering, die ons stap voor stap verder inzicht verschaft in de diepere lagen van onszelf en de wereld om ons heen. Het gaat om het hele pad, met alle instructies die nodig zijn voor onze innerlijke evolutie, waarbij we spiritueel boven ons leed kunnen groeien en ons leven kunnen benutten om innerlijke vervolmaking te bereiken, voor onszelf en anderen.

De instructies die de boeddha gegeven heeft, ontwikkelden zich in de 3 voertuigen, het Hinayana, Mahayana en het Vajrayana. Het kleine, grote en het Diamanten voertuig. Vanwege de enorme collectie aan leringen en instructies die de historische Boeddha ons nagelaten heeft, geeft de Lam Rim op een heldere en logische manier weer hoe we het spirituele pad en Boeddha's advies in de praktijk kunnen brengen.

De Lam Rim bestaat uit 3 gedeelten:

  • De basis van het eerste inzicht;
  • Het intermediaire inzicht;
  • Het grote inzicht

Men hoeft geen gevorderde beoefenaar te zijn om deze lessen te volgen en men kan gewoon instromen in het nieuwe lesjaar. De lessen bestaan uit een voorafgaande meditatie en de les zelf.

De lestijden zijn van 13.00-15.00 uur

https://padmaoselling.nl/94-2/

« Nieuwsoverzicht