Website van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN)

Phowa introductiedag

Zondag 30 augustus 2020 van 13.30 - 16.00 uur

Lama Thubten Wangmo

 

PHOWA- Leren om stervenden bij te staan en vertrouwd raken met onze eigen dood.

In onze maatschappij leren wij hoe we het beste voor ons eigen welzijn kunnen zorgen tijdens ons leven. Op die gedachte stoelen onze zorgsystemen. De westerse zorgsystemen zijn erop gebaseerd dat de zorg mogelijkheden zich alleen afspelen in het rijk van de levenden. Ons zorgsysteem voorziet niet in de mogelijkheid om deze zorg voort te zetten tijdens de reis in het ongeziene. Dat heeft tot gevolg dat wij alleen komen te staan, als het einde van ons leven zich aankondigt.

Ondanks dat het zorgsysteem en de medische wetenschap een enorme ontwikkeling doorgemaakt heeft, zijn de antwoorden waaraan wij gewend zijn binnen de algemene vormen van religie niet meer afdoende. Waardoor de behoefte is ontstaan om ook buiten het gemeengoed van de westerse cultuur naar antwoorden te zoeken.

Kennis van het proces

In het boeddhisme van de Noordelijke school – dat in Tibet bewaard is gebleven, dat wij als het Tibetaans boeddhisme kennen - is de kennis van de dood en van wat er gebeurt en wordt ervaren tijdens het stervensproces, bewaard gebleven. Deze traditie kent beproefde methoden om stervenden te begeleiden en om hen op een goede manier ‘naar de andere kant te leiden’. Niet alleen in vroegere tijden, maar ook nu nog worden externe tekenen van een goede overtocht waargenomen. Lama Thubten Wangmo is hier zelf vele malen getuige van geweest.

De cursus

Lama Thubten Wangmo heeft ooit eens het verzoek gekregen om de werkwijze van PHOWA uiteen te zetten. Zij beheerst meerdere verschillende methoden en kan daardoor veel van deze wetenschap toegankelijk maken voor anderen. Vanuit dit verzoek is een tweejarige cursus ontstaan die uit een inleiding en drie delen is opgebouwd. Het laatste deel, deel drie wordt in het tweede jaar behandeld.

Op zondag 30 augustus van 13.30 tot 16.00 uur houden wij een introductiedag voor deze cursus die u vrijblijvend kunt bijwonen. U krijgt alle informatie over het cursusmateriaal en hoe U zich kunt inschrijven voor de cursus. Het is gelijk een mooie gelegenheid om met de cursusstof, de locatie en de leraar kennis te maken.

Mocht U de introductie willen bijwonen dan kunt U zich aanmelden via het email-adres: info@padmaoselling.nl of via contact opnemen

Onze ruimte is groot genoeg om aan de basisregels van de Rijksoverheid te voldoen rondom het Corona en we zorgen dat er middelen zijn voor ontsmetting.

« Nieuwsoverzicht