Geen aankomende evenementen gevonden.

Boeddhistisch Centrum Arnhem Triratna

Het Boeddhistisch Centrum Arnhem Triratna maakt deel uit van het wereldwijde netwerk van de Triratna boeddhistische beweging. Triratna is een beweging die gericht is op een praktische beoefening van Boeddhisme die past in de huidige samenleving en het dagelijks leven in deze tijd. De beweging is wereldwijd vertegenwoordigd in vele landen met stadscentra, retraitecentra en sociale projecten.

Triratna kenmerken

De essentie van het boeddhisme is universeel en onveranderlijk en dat is wat Triratna tracht uit te dragen. In het huidige Westen zijn we de erfgenamen van de volledige boeddhistische traditie. Triratna beperkt zich niet tot één van de vormen van boeddhisme zoals deze in het Oosten ontstaan zijn, zij laat zich inspireren door alle tradities.

Hierin volgen wij onze oprichter Sangharakshita. Hij is één van de grondleggers van het westerse boeddhisme. Sangharakshita is ook een productief schrijver en dichter, en een inspirerende leraar voor velen.  Hij is een toegewijde beoefenaar van het boeddhisme en wordt zeer gerespecteerd om zijn studie van zowel het boeddhisme als de Westerse cultuur.

Triratna heeft nu meer dan 70 stads- en retraitecentra in zo’n 20 landen wereldwijd. Haar radicale en vernieuwende benadering van het boeddhisme inspireert steeds meer mensen op vijf continenten. In Arnhem komen wij bijeen in buurtcentrum de lommerd.

Als je vragen hebt over boeddhisme en/of meditatie en informatie wilt over onze activiteiten, neem gerust contact met ons op.

Locaties

BC Arnhem Triratna

Spijkerstraat 185a
6828 DC
Arnhem
arnhem@triratna.nl
06 - 18 77 05 90
https://boeddhistischcentrum-arnhem.nl/