Geen aankomende evenementen gevonden.

Boeddhistisch Centrum Haaglanden

voor het welzijn van allen

Boeddhistisch Centrum Haaglanden biedt een programma voor beginners en gevorderden. We onderzoeken hoe we vanuit westers perspectief de leer van de Boeddha vorm en inhoud kunnen geven in het dagelijks leven. Het programma over boeddhisme dat we aanbieden vindt zijn basis in meditatie.

Westers boeddhisme

Boeddhistisch Centrum Haaglanden is sinds januari 2004 gevestigd als stadscentrum in Den Haag. Centraal staat de boeddhistische leerstelling. Sinds het ontstaan van het boeddhisme, heeft het altijd de kleur aangenomen van de lokale omgeving.

Boeddhistisch Centrum Haaglanden onderzoekt welke elementen van de westerse cultuur bruikbaar zijn om de leer van de Boeddha effectief in de huidige tijd te beoefenen. Niet van achter de studeertafel maar in het leven van elke dag, met een bont scala van mensen met diverse leefstijlen, referentiekaders en opvattingen. Vanaf 2010 zijn we met een eigen ruimte gevestigd in de Rivierenbuurt, nabij het Centraal Station.

Boeddhistisch Centrum Haaglanden

Onze missie is het vanuit westers boeddhistisch perspectief aanbieden van diverse activiteiten op het gebied meditatie, zingeving en levensvragen. Uit onderzoek, maar ook uit eigen ervaring blijkt overduidelijk dat er in de samenleving behoefte is aan een andere manier van zingeving, van ontmoeten, van rust en bezinning. Steeds meer mensen vinden hiertoe in het boeddhisme hun inspiratie.

Boeddhistisch Centrum Haaglanden werkt op kleine schaal met een programma-aanbod bestaande uit meditatieonderricht, inleiding in het boeddhisme en studie.

Locaties

BC Haaglanden

Uilebomen 55
2511 VP 
Den Haag
info@bchaaglanden.nl
06 - 83 45 79 20
http://bchaaglanden.nl/