Geen aankomende evenementen gevonden.

Bodhi

Bodhi is het platform voor hedendaagse en historische boeddhistische wijsheid, informatie en actualiteit. Met verhalen, reportages, interviews en columns onderzoeken we de dynamiek tussen het boeddhisme en de huidige cultuur en samenleving. Bodhi verspreidt het boeddhistisch gedachtegoed en houdt het levend. Daarnaast informeren we belangstellenden over boeddhistische programma’s op de televisie.

We verkennen frisse perspectieven en bespreken gebruiken en technieken om verlicht(er) te leven. Centraal bij Bodhi staan het cultiveren van inzicht en compassie – het ontdekken van de werkelijkheid zoals zij is, en zorgdragen voor een mooiere wereld.

Bodhi neemt de kern van de boeddhistische leer als uitgangspunt: de wens van alle wezens om vrij te zijn van lijden (dukkha).

Oorsprong

Bodhi is van oorsprong, onder de naam Bodhitv, een initiatief voor jongeren van de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS). Per 31 december 2015 is de BOS gestopt als onafhankelijke publieke omroep. Bodhitv kon wél blijven bestaan dankzij de steun van ‘Stichting Vrienden van de BOS’, ooit opgericht om naast de uitzendingen van de BOS ondersteunende activiteiten te ontplooien.

Per 1 januari 2017 is de naam Stichting Vrienden van de BOS gewijzigd in:
‘Stichting Vrienden van de Boeddhistische Media’.  Via Bodhi houdt zij de boeddhistische inspiratie en dialoog levend.

Steun Bodhi en word donateur

Vanaf 19,50 euro per jaar ben je al vriend van de Stichting Vrienden van de Boeddhistische Media en houd je Bodhi in de lucht. Door jouw vriendschap kunnen we boeddhisme in de media houden. Doe met ons mee! Ook eenmalige donaties zijn van harte welkom.
Meld je hier aan als donateur >>

Elke week boeddhistisch nieuws in je mailbox?

Schrijf je gratis in voor de Bodhi nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen en acties.