Geen aankomende evenementen gevonden.

Profiel

De Stichting Buddhavihara is in 1985 opgericht door de eerwaarde Mettavihari die de grondlegger is van het Theravada boeddhisme in Nederland en de eerste abt was van een Theravada boeddhistische tempel. Na het heengaan van de eerwaarde Mettavihari in 2007 is in de door hem opgerichte tempel te Landsmeer de eerwaarde Pramaha Chamreon Khemawiro de nieuwe abt geworden. In september 2014 heeft de tempel in Purmerend een nieuw onderkomen aangekocht dat voldoet aan de voorwaarden die aan een nieuw pand gesteld waren om dit geschikt te maken voor alle activiteiten. Om het de uitstraling van een tempel te geven, dient het nodige verbouwd te worden waarvoor vermogen gereserveerd dient te worden.

Doelstellingen

Het doel van de stichting Buddhavihara is de kennis van de leer van de Boeddha te bevorderen en het Thaise culturele erfgoed uit te dragen bij het toenemende aantal westerse boeddhisten en de Thaise gemeenschap in Nederland.
De activiteiten in de tempel worden verzorgd door een aantal van de aanwezige monniken. Er wordt voor geïnteresseerden onderwijs gegeven over de Boeddhistische religie. Zo is er een college Theorie van het Boeddhisme en zijn er Vipassana meditatieoefeningen. Daarnaast wordt ook specifiek onderwijs gegeven over de Theravada stroming. Colleges en lezingen worden gedurende de hele week en ook in het weekend in de tempel en op andere geschikte locaties gehouden.
Tevens biedt de tempel belangeloos hulp aan mensen met fysieke of mentale problemen.
De tempel organiseert zowel Boeddhistische feestdagen als Thaise festivals. Sommige van de festivals worden in samenwerking met de Thaise ambassade gegeven.

Organisatie

Al onze bestuursleden zijn onbezoldigd.
1. Phrakkhruvimaladhammarangsi, voorzitter;
2. Anchalee Boonma, secretaris;
3. Phramaha Chamreon Tepma, penningmeester;
4. Nualnut Ilcken, penningmeester;
5. Panya Chiadham, bestuurder;
6. André van Sijp, bestuurder;

Informatie

Stichting Buddhavihara
AdresLeeghwaterpark 7, 1445 RA Purmerend
Telefoon0299 – 77 43 04
Contact: Wasin Boonma
E-mail: wasinnl@yahoo.co.uk
Mobile: 06 – 27 15 01 87

Facebook: Wat Buddhavihara Amsterdam
Website: https://www.watbuddhavihara.nl/nederlands.html

Locaties

Wat Buddhavihara

Leeghwaterpark 7
1445 RA
Purmerend
wasinnl@yahoo.co.uk
0299 - 77 43 04
https://www.watbuddhavihara.nl/