Geen aankomende evenementen gevonden.

Het Diamantweg Boeddhisme biedt gemakkelijke toegang tot authentieke boeddhistische lessen en meditaties voor gebruik in het dagelijks leven.Meer dan 650 boeddhistische centra in het Westen vertegenwoordigen het Diamantweg Boeddhisme in een moderne en praktische stijl in meer dan 30 talen. Ze werden gesticht door Hannah en Lama Ole Nydahl onder de spirituele leiding van de 16e Karmapa.
Lees meer over boeddhisme…


Wat is meditatie?


Boeddhistische meditatie geeft ons de vrijheid om met emoties en omstandigheden te werken. Het verhoogt stabiliteit en geluk, en resulteert in een ervaring van de aard van de geest zelf — stralend en tijdloos vreugdevol.
Lees meer over meditatie…


Wie is Boeddha?


Boeddha is een historisch persoon, een prins uit het oude India, die zijn koninklijke leven verliet op zoek naar echte betrouwbare en tijdloze waarden. Na jaren van meditatie bereikte hij verlichting en leerde hij anderen om hetzelfde te doen.
Lees meer over Boeddha…


Boeddhist zijn . . .


Boeddhist zijn betekent dat je probeert om de inzichten uit de meditatie in het dagelijkse leven te integreren. Het inzicht dat opgedaan wordt door meditatie geeft ons meer ruimte om bewust te handelen in plaats van te handelen vanuit gewoontes of storende emoties.
Lees meer over boeddhist zijn…


Meditatiecentra

Je vindt ons vrijwel in heel Nederland (en in vele andere landen). In een centrum heerst een informele sfeer. De centra zijn gebaseerd op vriendschap en men deelt de wens om met de boeddhistische methoden anderen en zichzelf van nut te zijn in het dagelijks leven.

Je bent van harte welkom om een keer langs te komen. De meditatie zal tijdens de meditatieavond worden voorgelezen en er is verder geen voorbereiding nodig. Je hoeft ook geen kussen mee te nemen. Op deze manier kan je de meditatie ongedwongen zelf uitproberen.

Klik hieronder voor een meditatiecentrum bij jou in de buurt:

Amsterdam
Arnhem
Groningen
Leeuwarden
Rotterdam
Utrecht
Venlo

Locaties

Diamantweg Boeddhisme

Vijverhofstraat 20
3032 SN
Rotterdam

https://www.diamantweg-boeddhisme.nl/