Geen aankomende evenementen gevonden.

Chögyal Namkhai Norbu en de Dzogchen Community

De boodschap van het onderricht begrijpen betekent het ontdekken van onze werkelijke staat, ontdaan van alle door het denken gecreëerde zelf-misleiding en vervalsing.

Chögyal Namkhai Norbu

Chögyal Namkhai Norbu is een Tibetaanse leraar die als kind herkend werd als reïncarnatie van de grote Dzogchen-meester Adzom Drugpa. Hij kreeg een traditionele Tibetaanse opleiding, maar ontdekte de werkelijke betekenis van Dzogchen pas toen hij op 17-jarige leeftijd zijn basisleraar Rigdzin Changchub Dorje ontmoette. Hij was een van de eerste Tibetaanse leraren die naar Europa kwam. Hij kwam in 1960 op uitnodiging van professor Giuseppe Tucci naar Italië om in het ISMEO instituut in Rome te werken. Hij werd in 1962 professor aan de universiteit van Napels. In de jaren 1970 begon hij ook les te geven in Yantra Yoga en Dzogchen.

De Dzogchen Community ontstond, en groeide uit tot een wereldwijde organisatie met vele centra waar het Dzogchen-onderricht wordt bestudeerd en beoefend. Rangdrolling (centrum van spontane bevrijding) is het Nederlandse centrum van de Dzogchen Community en is gevestigd in Amsterdam. Er worden studie-avonden, gezamenlijke beoefening en cursussen georganiseerd.

Naast verschillende zittende meditatievormen geeft Chögyal Namkhai Norbu ook de transmissies voor het beoefenen van Yantra Yoga (Tib. trul khor), een unieke vorm van Yoga die direct met het Dzogchen-onderricht verbonden is; en Vajra Dans, een vorm van meditatie waarin beweging en mantra worden geïntegreerd. Deze dans beoefenen wij op een grote Mandala die zowel onze innerlijke als onze uiterlijke dimensie symboliseert.

 

Locaties

Dzogchen Community

Nemoland in het Westerpark Overbrakerpad 2
1014 AK
Amsterdam
info@dzogchen.nl
06 33 17 95 32
http://rangdrolling.nl/