Geen aankomende evenementen gevonden.

Inzicht en bevrijding

Stichting Inzicht & Bevrijding heeft als belangrijkste doel mensen de mogelijkheid te geven om vipassana- of inzichtmeditatie te beoefenen, om via die weg beter te leren omgaan met de dagelijkse uitdagingen.  Aandacht en liefdevolle vriendelijkheid staan hierbij centraal. In de formele oefening is er een afwisseling van zit- en loopmeditatie, aangevuld met aandachtig bewegen en dharma-onderricht. De beoefening bestaat uit, op het lichaam gerichte aandacht, een vorm die ook goed toegepast kan worden in de dagelijkse activiteiten. Zo ontwikkelen we een leefwijze die zich kenmerkt door wijsheid en mededogen.

De begeleiding is in handen van dharmaleraar Doshin Houtman. Zij is bevoegd om zowel in de zen-traditie als in de vipassana-traditie onderricht te geven. Doshin geeft de lichaamsgerichte meditatie door in de traditie van Ruth Denison, één van de eerste vrouwelijke vipassana leraren in het westen.

Stichting Inzicht & Bevrijding biedt verschillende activiteiten aan, zowel voor beginners als voor gevorderden. Wekelijks zijn er groepsbijeenkomsten (zowel digitaal als in Tilburg), die gericht zijn op meditatie en reflectie. Daarnaast worden retraites, verdiepingsdagen en introductieweekenden georganiseerd. Tevens komen we een aantal keer per jaar bijeen in een meer sociale context, zoals op oudejaarsavond, een filmavond of de afsluiting van het seizoen. Ook behoort individuele begeleiding tot de mogelijkheden.

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan de activiteiten. Omdat we het belangrijk vinden dat jouw beoefening aansluit bij de wijze waarop Doshin de dharma doorgeeft, zal bij een eerste deelname, gevraagd worden naar je beoefening en naar je motivatie om mee te doen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze sangha, kijk dan voor meer informatie op:

www.inzichtenbevrijding.nl

 

 

 

Locaties

Inzicht en Bevrijding

Auteurslaan 176
5044MD
Tilburg
info@inzichtenbevrijding.nl
https://www.inzichtenbevrijding.nl/