Geen aankomende evenementen gevonden.

Jewel Heart

Jewel Heart is een internationale organisatie in de Gelugpa-traditie van het Tibetaans boeddhisme en staat tegelijkertijd, net als haar oprichter Gelek Rimpoche, midden in de hedendaagse westerse samenleving. Via Gelek Rimpoche (1939-2017), staat Jewel Heart in de traditie van Tsong Khapa (1357-1419). Ngawang Gelek Rimpoche werd in 1939 geboren binnen een religieus en politiek vooraanstaande familie in Lhasa, de hoofdstad van Tibet. Hij werd op zijn vierde door de grote Pabongka Rinpoche herkend als de reïncarnatie van de abt van het tantrisme Gyuto-klooster.

Het aanbod van activiteiten van Jewel Heart Nederland bestaat uit een doorlopend studie- en meditatieprogramma, bezoeken van leraren en retraites, en humanitair-culturele activiteiten. Meditatie als dagelijkse beoefening en studie gericht op het verwerven van inzicht in onze eigen levenssituatie zijn de pijlers van de scholing. Niet de intellectuele kennis staat voorop, maar het ontdekken en ontwikkelen van innerlijke wijsheid in elk van ons.

Het studie- en meditatieprogramma van Jewel Heart kent drie niveau”s: kennismakingscursussen, basistraining Lamrim en verdiepingsgroepen. In het voorjaar en najaar starten er verschillende studie- en meditatiegroepen. Wil je je nog niet vastleggen voor een cursus? Loop dan eens binnen bij een open meditatie (elke vrijdagavond) bij Jewel Heart Nijmegen. Een groot deel van de cursussen vindt plaats in Nijmegen, maar er zijn ook studie- en meditatiegroepen in Arnhem, Deventer, ‘s-Hertogenbosch, Tilburg en Utrecht.

Locaties

Jewel Heart

Hatertseveldweg 284
6532 XX
Nijmegen
info@jewelheart.nl
024 - 322 69 85
http://www.jewelheart.nl/