Geen aankomende evenementen gevonden.

Kadam Chöling

Kadam Chöling is een organisatie die is opgericht in 1992 en zich bezighoudt met het Tibetaans boeddhisme in Nederland. Ze staat onder de inspirerende leiding van de eerwaarde Dagpo Lama Rinpochee Jhampa Gyatso.

De naam Kadam Chöling betekent ‘plaats waar het onderricht van de oude en nieuwe Kadampa, later Gelugpa genoemd, wordt behouden en ontwikkeld’.

Binnen het Tibetaans boeddhisme bestaan vier grote scholen, waarvan er één bekend staat als de Gelugpa school. Binnen de Gelugpa school bestaan verschillende overleveringslijnen, waaronder de traditie van het Dagpo klooster.

Activiteiten

Kadam Chöling houdt zich bezig met het organiseren van lezingen, retraites en studiebijeenkomsten. Op verzoek van Kadam Chöling probeert de eerwaarde Dagpo Lama Rinpochee twee keer per jaar naar Nederland te komen, in het voorjaar voor een studieretraite en in het najaar voor enkele lezingen. Ook andere grote meesters als Kyabje Trijang Chogtrul Rinpochee en Kyabje Ling Chogtrul Rinpochee hebben in het verleden Nederland bezocht en lezingen en initiaties gegeven.Naast bovengenoemde activiteiten organiseert Kadam Chöling ook enkele studiebijeenkomsten per jaar. Tijdens deze studiebijeenkomsten worden verschillende boeddhistische teksten en onderwerpen bestudeerd onder begeleiding van ‘oudere’ studenten van eerwaarde Dagpo Lama Rinpochee. Het open karakter van deze studiegroepen zorgt ervoor dat de studiebijeenkomsten door deelnemers als leerzaam worden ervaren.

Locaties

Kadam Choling

Zijlweg 286A
2015 CN
Haarlem
kadamcholing@gmail.com
http://www.kadamcholing.nl/