Geen aankomende evenementen gevonden.

Zen, een levende praktijk

Kanzeon Zen Centrum Rotterdam wordt geleid door Sensei Helma Jifu Vulink. Zij staat in de traditie van Maezumi Roshi, een Japanse zenmeester, die het Zenboeddhisme in de jaren zestig van de vorige eeuw naar het Westen bracht. Hij is stichter van de White Plum Asangha.

Maezumi Roshi’s uitspraak: “Je leven waarderen”, is een leidraad voor de zenbeoefening.

Dit bewerkstelligen we door op intieme wijze aanwezig te blijven bij wat er in en om ons heen gebeurt. Door het openstellen van onze hart/geest en het (aan)geraakt worden door het bestaan, leren we anders te leven met onze onzekerheden en angsten en groeit het vertrouwen.

Het ideaal van het Zenboeddhisme komt tot uitdrukking in de persoon van Kanzeon.

Iemand, die midden in de wereld staat en niet alleen aan het eigen welzijn denkt, maar ook het welzijn van de ander, de anderen en de wereld voor ogen heeft. Er is een besef dat wij allen onafscheidelijk met elkaar verbonden en wederzijds afhankelijk zijn.

Kanzeon Zen Centrum Rotterdam biedt midden in de stad een plek, om stil te zijn en stil te worden. Een ruimte voor bezinning en meditatie, om via zelfonderzoek het bijzondere in het alledaagse te leren zien en te ervaren.

Iedereen is welkom. Als je wilt leren mediteren, dan is er een introductiecursus en als je je daarna verder wilt verdiepen in de zen beoefening, dan zijn er de wekelijks vaste avonden, zaterdagen en meerdaagse retraites. Hier kan gebruik gemaakt worden van individuele begeleiding (daisan) en koan training door de leraar.

Regelmatig worden er cursussen of workshops over specifieke onderwerpen en Big Mind training gegeven en gastsprekers uitgenodigd. Door initiatief van deelnemers zijn er filmavonden, is er een leesgroep en een publicatie van het Kanzeon Schrift.

Gebouw ‘De Heuvel’
Grotekerkplein 5
3011 GC  Rotterdam
www.zenrotterdam.nl

Locaties

Kanzeon Zen Centrum

Grotekerkplein 5
3011 GC
Rotterdam
info@zenrotterdam.nl
http://www.zenrotterdam.nl/