Geen aankomende evenementen gevonden.

Lama Gangchen International Global Peace Foundation (LGIGPF)

ཉིན་མོ་བདེ་ལེགས་མཚན་བདེ་ལེགས། །ཉི་མའི་གུང་ཡང་བདེ་ལེགས་ཤིང་། །ཉིན་མཚན་རྟག་ཏུ་བདེ་ལེགས་པའི།

།དཀོན་མཆོག་གསུམ་གྱིས་བྱིན་གྱི་རློབས། །དཀོན་མཆོག་གསུམ་གྱིས་དངོས་གྲུབ་སྩོལ། །དཀོན་མཆོག་གསུམ་གྱིས་བཀྲ་ཤིས་ཤོག །

‘Bij zonsopgang en zonsondergang, bij nacht en middag, mogen de drie juwelen ons hun zegeningen schenken.

Mogen zij ons helpen alle realisaties te verwerven en het pad van ons leven besproeien met variërende tekens van voorspoed’.

 

LGIGPF is de Nederlandse tak van de Lama Gangchen World Peace Foundation – LGWPF aangesloten bij de Verenigde Naties VN met een ECOSOC status. LGIGPF organiseert jaarlijks meditatie weekenden en participeert in diverse humanitaire projecten, zoals Help in Action. Dit project is in 1996 opgericht om de door armoede getroffen dorpen in het Himalaya gebied te helpen.

Gangchen Rinpoche (07.07.1941-18.04.2020) was een Tibetaanse Lama Healer, geboren in Drakshu, West Tibet. Hij was de houder van een zeer oude en ononderbroken overleveringslijn van Lama Healers en Tantrische meesters, die dateert uit de tijd van Boeddha Shakyamuni. Z.H. Kyabje Trijang Rinpoche, de junior leraar van Z.H. de veertiende Dalai Lama, was de voornaamste Guru van Gangchen Rinpoche evenals Z.H. Kyabje Zong Rinpoche. Gedurende meer dan dertig jaar heeft Gangchen Rinpoche in het Westen onderricht gegeven volgens de NgalSo Ganden Nyengyu-traditie. Hij bracht de essentie van traditionele boeddhistische leerstellingen op een essentiële en synthetische manier over en paste ze aan naar de behoeften van de moderne samenleving.

Zijn voornaamste leerlingen, Hart-zoon Lama Michel Rinpoche en Hart-dochter Lama Caroline, zijn de huidige Ngalso – Gelug Ganden Nyengyu Lineage – Self-Healing leraren. Beiden bezoeken Nederland meerdere keren per jaar. Gangchen Rinpoche heeft meer dan 100 educatieve centra voor innerlijke- en wereldvrede en NgalSo studiegroepen ingezegend over de gehele wereld. Het hoofdverblijf is in Albagnano, Italië.

NgalSo Tantrische Self-Healing is een eigentijdse samenvatting van de Sutra en Tantra leerstellingen van Boeddha Shakyamuni. Dit is speciaal samengesteld in een zeer compacte vorm voor Westerlingen van de huidige en bovenal de toekomstige generaties, ook wel ‘Westers Boeddhisme’ genoemd. Gangchen Rinpoche ontwikkelde deze meditatie tijdens een bezoek aan, en geïnspireerd door, de Borobudur Stupa Mandala op Central Java, Indonesië. Gangchen Rinpoche heeft sinds 1987 jaarlijks de Borobudur bezocht met een groep van meer dan 200 internationale pelgrims, afkomstig uit meer dan 20 landen, wereldwijd. De Sutra’s van de Lalitavistara leerstellingen die op de panelen van het eerste niveau van de Borobudur zichtbaar zijn, worden ter plaatse gevolgd en onderwezen. Wat betreft Tantra zowel aldaar, alsmede thuis worden (dagelijks) de Guyasamaya, Yamantaka, Chakrasambhara, Vajrayogini en Kalachakra beoefend.

In NgalSo Tantrische Self-Healing, verwijst ‘Ngal’ naar alle problemen, stress en onzuiverheden, terwijl ‘So’ verwijst naar oplossingen die doen ontspannen, herstellen, healen. Onze levensenergie wordt gezuiverd en neemt toe. NgalSo Tantrische Self-Healing bevat een scala aan oefeningen om onze ademhaling, ontspanning, mededogen, mindfulness en aandachtigheid te trainen. Dit alles door middel van fysieke beweging (yoga), gebaren (mudra), woorden, zinnen en of mantra recitatie, visualisatie, klank, kleur en symbolen. Tijdens het uitademen stellen we voor dat alle stress, negativiteit en ziekte ons lichaam verlaat in de vorm van donkere vervuilde rook. Tijdens het inademen stellen we voor dat we alle zuivere healing energie van de vijf elementen in hun meest zuivere vorm, die verbonden is aan onze hoogste staat van bewustzijn, inademen.

Voor meer informatie zie:

Drubwang Gangchen Rinpoche
Lama Michel Rinpoche
Lama Caroline
LGIGPF
LGWPF
AHMC
Help in Action

Locaties

Lama Gangchen Peace Foundation

Van Nispensingel 81
8016 MT
Zwolle
lgigpf@gmail.com
http://www.lamagangchenpeacefoundation.org/

Lama Gangchen Peace Foundation

De Vesting 14
722 GA
Dalfsen
lgigpf@gmail.com
http://www.lamagangchenpeacefoundation.org/