Geen aankomende evenementen gevonden.

Longquan Tempel

De Longquan Tempel van Groot Mededogen ligt in Utrecht, in het hart van Nederland. Het is een Chinees-boeddhistisch klooster, het eerste in Europa, dat werd gesticht door Chinese Nederlanders met diverse achtergronden. Het staat onder leiding van de Eerwaarde Meester Xuecheng, de abt van de Longquang Tempel in Beijing, die ook voorzitter is van de Chinese Boeddhistische Associatie.

Op dit moment wonen er zes boeddhistische nonnen in het klooster en zijn er twee abten die regelmatig op bezoek komen. Sinds de inwijding op 9 december 2015 heeft het klooster Dharma-bijeenkomsten georganiseerd op elke eerste en vijftiende dag van de maand (volgens de maankalender), en ook op boeddhistische feestdagen. Naast de gewone bijeenkomsten zijn er, onder leiding van de abten, allerlei grotere evenementen georganiseerd zoals academische seminars, concerten, kunsttentoonstellingen en meditatiesessies.

Deze verrijking van het moderne leven met de oude wijsheid van het boeddhisme heeft veel aandacht getrokken en heeft veel waardering geoogst bij zowel Chinese als Europese gemeenschappen.

Sinds de opening hebben meer dan 5000 mensen meegedaan aan de verschillende activiteiten van het klooster, zodat de positieve invloed van het klooster zich in Nederland en de rest van Europa laat voelen.

Locaties

Longquan Tempel

Adriaan van Bergenstraat 18
3554 VE
Utrecht
longquannl@gmail.com
http://longquan.nl/