Activiteiten

25/06/2024 Nederhorst Den Berg

Boeddhisme en meditatie

Lees meer

Mahamevnawa Tempel

Eer aan de Boeddha – Namo Buddhaya

Mahamevnawa Buddhist Monastery is een boeddhistisch klooster waar de leer van de Boeddha, zoals deze in de oudste pali-geschriften is weergegeven, wordt beoefend overgebracht. De aanwezige monniken geven les in deze leer.

Op 14 augustus 1999 vestigde eerwaarde Kiribathgoda Gñānānanda het eerste klooster van Mahamevnawa in Sri Lanka. Momenteel zijn er meer dan 50 kloosters van Mahamevnawa in Sri Lanka en wereldwijd zijn er meer dan 30 kloosters. De monniken geven les in de kloosters. Via het tv-netwerk ‘Shraddha Tv’ wordt de leer van de Boeddha online bereikbaar gemaakt.

Op 18 oktober 2015 is in Nederland met toestemming van eerwaarde Kiribathgoda Gnanananda het 23ste klooster opgericht . Tot nu toe is Mahamevnawa het eerste en enige Sri Lankaanse boeddhistische klooster in Nederland. Dit klooster wordt geleid door een hoofdmonnik. Verder verblijven er drie andere monniken.

Vanuit dit klooster worden diverse dhamma-lezingen en boeddhistische activiteiten aangeboden. De activiteiten zijn divers, en gericht op zowel de Sri Lankaanse als de Nederlandse Boeddhisten. Er wordt les gegeven in beide talen.

Het doel van Mahamevnawa Buddhist Monastery is om aan zoveel mogelijk boeddhisten en belangstellenden de leer van de Boeddha en zijn meditatiemethoden door te geven. Mahamevnawa Buddhist Monastery heet iedereen van harte welkom.

De leer van de Boeddha is voor iedereen te begrijpen. Wie de juiste adviezen krijgt en hier met aandacht naar luistert, en ze beoefent, doet meer dan genoeg. Wie deze leer beoefent wordt een gebalanceerd, rustig en gelukkig mens. De Boeddha garandeerde dat dit kon.

Mahamevnawa Buddhist Monastery wenst iedereen liefdevolle vriendelijkheid toe. Moge u gezegend worden door het drievoudige juweel van De Boeddha, de Dhamma (de leer van de Boeddha) en de sangha.

Moge u gelukkig zijn en moge u vrijheid kennen!

Theruwan Saranai,

Namo Buddhaya!

Locaties

Mahamevnawa Tempel

Middenweg 65
1394 AD
Nederhorst den Berg
bhikkhuanandaghosa@gmail.com
0294 - 78 50 76
https://mahamevnawa.nl/nl/home-dutch/