Geen aankomende evenementen gevonden.

Rigdzin Community Nederland

Ons Dharma-centrum is in Amsterdam en heet Rigdzin Dzogchen Ling. Wij staan in de Nyingma-traditie van het Tibetaans boeddhisme. Nyingma betekent ‘oude school’, hiermee wordt het boeddhisme aangeduid zoals het uit India, uit de boeddhistische universiteiten en instellingen, oorspronkelijk naar Tibet is gebracht. De lessen en activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk. Het centrum staat onder leiding van Namkha Rinpoche.

Biografie

Rigdzin Namkha Gyatso Rinpoche werd geboren in december 1967 in Dza-Chu-Kha in de provincie Kham, Tibet. Zijn vader Thupten Sherab, en zijn moeder Dawa Sherab noemden hem Drupa Tharchin.

Zowel zijn vader als grootvader waren ngagpa’s en alvorens zijn vader stierf gaf hij Namkha Rinpoche de opdracht bijzonder zorgvuldig te zijn, aangezien hij de 18de generatie van deze familielijn van yogi’s vertegenwoordigt. Sinds zijn vroege kinderjaren is Namkha Rinpoche betrokken bij activiteiten die betrekking hebben op de Heilige Dharma.

Beoefening

Voor beoefening en uitleg komen wij samen op de volgende data:

  • Dinsdagavond    van 19:30-21:30
  • Zaterdagavond  van 19:00-21:00
  • Zondagochtend van 11:00-13:00

Op dinsdag wordt er uitleg over de ngöndro gegeven aan de hand van een commentaar van Namkha Rinpoche. We beginnen met een openingsgebed, een meditatie, dan de uitleg van de ngöndro. We sluiten af met een korte meditatie en een paar korte toewijdingsgebeden.

Op zaterdag en zondag hebben we onze reguliere beoefening. We beginnen met openingsgebeden, dan de ngöndro, een hoofdbeoefening en sluiten daarna af met toewijdingsgebeden.

U bent van harte welkom om deel te nemen aan onze beoefening.

Locaties

Rigdzin Community

Prinses Irenelaan 200
2273 DE
Voorburg
info@rigdzin.nl
0624234694
http://www.rigdzin.nl/