Geen aankomende evenementen gevonden.

Sayagyi U Ba Khin Stichting

De traditie van Sayagyi U Ba Khin is een wereldwijd verspreide traditie van het Theravada-Boeddhisme waarbij de nadruk ligt op de praktische beoefening van de leer van de Boeddha door Vipassana-meditatie. Gelegenheid om Vipassana te leren beoefenen bieden de 10-daagse Vipassana meditatiecursussen.

Door het Edele Achtvoudige Pad in praktijk te brengen en door Vipassana te beoefenen ontwikkel je inzicht in de drie karakteristieken van het bestaan zoals de Boeddha die onderkende: veranderlijkheid (Anicca), onbevredigendheid (Dukkha) en het niet-bestaan van een duurzaam zelf (Anatta). Tijdens de 10-daagse cursus mediteren wij van 4:30 u ‘sochtends tot 9 u ‘s avonds volgens een vast rooster waarin meditatie-uren worden afgewisseld met uren voor ontspanning en rust. In de meditatie-uren zitten wij in de meditatiezaal. Het is een stilteretraite. Twee keer dagelijks is er een Dhamma-lezing en een check en interview met de meditatieleraar. Het onderwijs is gratis; een richtprijs voor de cursus zorgt ervoor dat dekking van de onkosten is verzekerd.

De Sayagyi U Ba Khin Stichting is gerelateerd aan het Internationale Meditatie Centrum in Engeland (IMC-UK) dat is voortgekomen uit het Internationale Meditatie Centrum van Rangoon (Yangon in Myanmar, voorheen Birma),  opgericht door Sayagyi U Ba Khin. Het IMC-UK alsook vijf andere meditatiecentra wereldwijd staan onder leiding van Mother Sayamagyi,  de senior leraar die deze traditie naar het westen heeft gebracht.

De Sayagyi U Ba Khin Stichting heeft geen centrum. Zij organiseert 10-daagse Vipassana meditatiecursussen in Nederland in een voor de duur van de cursus gehuurd groepsverblijf. In de laatste jaren vinden deze één keer jaarlijks plaats in februari in Een-West onder leiding van de regionale leraar voor Nederland: Matthijs Schouten.

We ondersteunen en stimuleren Nederlanders bij hun deelname aan Vipassana-meditatiecursussen in IMC-UK. Maandelijkse groepszittingen in Amsterdam of Utrecht bieden een gelegenheid om tussentijds kennis te maken met Anapana, de basis van Vipassana, en met de leraar.

Locaties

Sayagyi U Ba Khin Stichting

Centrumlaan 10
6869 VE
Heveadorp
secretaris@ubakhin.nl
026 - 333 25 54
http://www.ubakhin.nl/