Geen aankomende evenementen gevonden.

De Sangha Shingon Boeddhisme Nederland deelt de kennis en praxis van de Shingon-Boeddhistische school. Shingon-Boeddhisme is een Japanse school die zich baseert op de esoterische Boeddhistische traditie, de Vajrayāna of Mantrayāna.

Shingon-Boeddhisme
Shingon betekent waar woord en is de Japanse vertaling van het Chinese ZhēnyánZhēnyán is weer de vertaling van het Indiase mantra. Shingon-Boeddhisme is dus een mantra-school.

Shingon-Boeddhisme is gebaseerd op latere Boeddhistische sutra’s en tantra’s, die in de 7de eeuw in India circuleerden. Shingon-Boeddhisme is in de 9de eeuw van China naar Japan gebracht door de Japanse monnik Kūkai.

Kūkai heeft een grote bijdrage geleverd aan het esoterisch Boeddhisme door een eigen theorie over taal en de effecten van taal te formuleren, waarmee hij de mystieke aspecten van de Mantra-school verbindt met de grote stroom van de Boeddhistische filosofie.

In Shingon-Boeddhisme wordt steeds gesproken over het geheim van het lichaam, het geheim van de spraak en het geheim van de geest. In onze trainingen en workshops benaderen we de meditatieve ervaring ook vanuit deze ervaringsvelden.
Er is veel aandacht voor de belichaming van je meditatie, en het werken met klank en mantra.

We organiseren trainingsdagen, doorlopende (online) meditatie-training, retraites, tekstuele studie, en sangha-bijeenkomsten.

Ook organiseren we meer algemene bijeenkomsten met interactieve meditatie- en werkvormen, om zo te leren hoe je de meditatieve zijnskwaliteit mee kan nemen in contact met anderen.

Locaties