Geen aankomende evenementen gevonden.

Stichting Inzichts Meditatie (SIM)

De Stichting Inzichts Meditatie (SIM) is een vrijwilligersorganisatie die zich ten doel stelt om de beoefening van Vipassana-meditatie te bevorderen. In het Nederlands vertaald betekent Vipassana ‘inzicht’, vandaar de naam van de stichting: Stichting Inzichts Meditatie. Vipassana-meditatie vormt het hart van de Theravada traditie. Theravada is de oudste boeddhistische stroming die we heden ten dage met name aantreffen op Sri Lanka, Myanmar, Thailand, Cambodja en Laos.

Visie

De SIM creëert mogelijkheden voor een open Sangha (boeddhistische term voor ‘vereniging’ of ‘groep van meditatiebeoefenaren’). Het is ‘open’ omdat iedereen welkom is bij de activiteiten die de SIM aanbiedt. Criterium voor deze open Sangha is de bereidheid om zich te verdiepen in de praktijk van de Vipassana-meditatie. Die praktijk is niet dogmatisch, maar wordt gekenmerkt door een open, onderzoekend karakter. De visie van de SIM is dan ook:

Vipassana meditatie is voor iedereen toegankelijk, ongeacht religieuze of maatschappelijke achtergrond.

Activiteiten

  • Het organiseren van Vipassana-meditatieretraites en aanbieden van deze retraites op de website.
  • Het uitgeven van een nieuwsbrief met deze retraites en de hoofdactiviteiten van regionale vipassana-centra.
  • Dhamma verdiepingscursus. Deze cursus biedt een verdieping van de theoretische en praktische kennis van het Theravada-boeddhisme en de inzichtmeditatie. Zie: www.dhammaverdiepingscursus.nl
  • Het vormen van een fonds, waarop minderdraagkrachtigen een beroep kunnen doen voor het deelnemen aan retraites.

Locaties

Stichting Inzichts Meditatie SIM

Oosterkade 12
3582 AT
Utrecht
info@simsara.nl
http://www.simsara.nl/