Geen aankomende evenementen gevonden.

Stichting Suttavāda organiseert Dhamma talks, online en offline retreats, en is betrokken bij wetenschappelijk onderzoek naar het effect van meditatie. Daarnaast publiceren we boeken en dhamma videos gericht op zowel beginners als gevorderden. De activiteiten van Suttavāda zijn zowel op Nederland en internationaal gericht. Hierdoor is de communicatie vooral in het Engels, en is de naam van onze website  suttavada.foundation.

We richten ons op de kernboodschappen zoals die in de suttas beschreven staan, zoals de 4 edele waarheden, dependant origination en hoe we ons met die kennis en vooral met het in de praktijk brengen daarvan (zowel in meditatie als daarbuiten) bevrijding kunnen bereiken. We gebruiken een gecombineerde Samatha-Vipassana meditatie met metta/liefdevolle vriendelijkheid als het meditatie-object (TWIM, Tranquil Wisdom Insight Meditation) waarbij de jhanas een centrale rol spelen. De Theravada monnik Bhante Vimalaramsi heeft dit vertaald naar de hedendaagse praktijk met het concept van de 6Rs (observeren en loslaten).

Koen vd Biggelaar heeft de stichting in 2020 opgericht na een korte ordinatie als boeddhistisch monnik onder Bhante Vimalaramsi. De stichting is gelieerd aan de Dhamma Sukha stichting in Missouri USA, en ācariya Delson Armstrong is een van onze leraren.

 

Locaties