Geen aankomende evenementen gevonden.

Van Hanh pagode

Wie wij zijn

Na de Vietnam-oorlog vluchtten circa 2 miljoen Vietnamezen op gammele bootjes voor het communistische bewind. Ongeveer 10.000 van hen kregen de gelegenheid om in Nederland een nieuw bestaan in vrijheid op te bouwen.

De bootvluchtelingen vormen nu het overgrote deel van de Vietnamese gemeenschap in Nederland. Nadien werd de gemeenschap nog uitgebreid met Vietnamese gastarbeiders uit Oost-Europa die na de val van de Berlijnse muur het vrije Westen wisten te bereiken. Een ander deel is naar Nederland gekomen in het kader van gezinshereniging.

De Stichting VBSN

De Stichting Vietnamese Boeddhistische Samenwerking in Nederland (VBSN) ondersteunt in Nederland verblijvende boeddhisten van Vietnamese afkomst in het samen belijden van het geloof.

VBSN biedt Vietnamese boeddhisten de gelegenheid om op de vertrouwde waarden en op elkaar terug te vallen, en stimuleert tegelijkertijd om ook in het nieuwe vaderland in grote betrokkenheid tot de maatschappij te leven. Door mensen aan te sporen volgens de normen van de Boeddha te leven, tracht de stichting bij te dragen aan een ethische en veilige samenleving.

Steeds meer autochtone Nederlanders en boeddhisten van andere komaf weten de stichting te vinden. Waar de mogelijkheden toereikend zijn, faciliteert de stichting ook bij de beoefening door deze geloofsgenoten.

De Van Hanh pagode

Ter ondersteuning van haar activiteiten is stichting VBSN in het bezit van de Van Hanh pagode te Almere. Per jaar vinden er drie grote vieringen plaats. In de weekenden zijn er diverse groepen actief. Daarnaast voltrekt de stichting er regelmatig ceremonies bij bruiloften, uitvaart, herdenkingen etc.

Locaties