Geen aankomende evenementen gevonden.

Yun Hwa Sangha Nederland

De Yun Hwa Sangha Nederland is onderdeel van de Yun Hwa Denomination of World Social Buddhism onder leiding van Great Dharma Master, Supreme Matriarch Ji Kwang Dae Poep Sa Nim. In Europa zijn er inmiddels ca. 40 centra van de Yun Hwa-Sangha, waaronder drie in Nederland: in Groningen, Nijmegen en Sijbekarspel. Deze centra worden Yun Hwa Dharma Sah’s genoemd en zijn bedoeld voor ontmoeting en gezamenlijke beoefening en meditatie van het Sociaal Boeddhisme.

Het Sociaal Boeddhisme verenigt verschillende stromingen binnen het Boeddhisme in zich, waarbij de wortels terugvoeren naar Shakyamuni Boeddha. Ji Kwang Dae Poep Sa Nim vertaalt het Sociaal Boeddhisme naar deze tijd. Een goede typering is ‘Daily Life Wisdom’, omdat het de Boeddhistische leer heel toepasbaar maakt in het westerse leven van alledag.

De beoefening omvat bewegingsoefeningen (Ki Sung, neerbuigingen), meditatie, recitaties (mantra en soetra) en het bestuderen en bespreken van de lessen die elke dag door Ji Kwang Dae Poep Sa Nim worden uitgegeven. De beoefening helpt om niet meer gevangen te raken in de stress en hectiek van het dagelijks leven, maar om te leven vanuit innerlijke rust. Gerichte aandacht voor onze taken en de mensen om ons heen, helpen om zinvoller en gelukkiger te leven.

Wie geïnteresseerd is, is van harte welkom bij de Yun Hwa Sangha.  Laat vooraf even weten als je voor het eerst wilt komen, dan kunnen wij een korte introductie geven.

Locaties