Geen aankomende evenementen gevonden.

Zen Centrum Amsterdam

Zen Centrum Amsterdam ligt in het hart van de stad en wordt geleid door drie vrouwelijke leraren: Joke Dajun Roshi, Lolit Abhaya Sensei en Julia Jinne Sensei.

Wil je beginnen met mediteren? Vier keer per jaar start er een serie van acht introductiebijeenkomsten, waarin je ontdekt wat het betekent om te mediteren. Stapsgewijs onder begeleiding van een van de ervaren docenten, leer je zitten op een kussen, zonder verder iets anders te doen.

Heb je al ervaring met mediteren? Wekelijks zijn er vier reguliere zitavonden waarbij je kunt zitten en luisteren naar een dharmales.  Wanneer je daar behoefte aan hebt kun je een-op-een een gesprek voeren met je docent. Gedurende de zentraining wordt je daardoor ook steeds persoonlijk begeleid.

Iedere maand is er een zenweekend en een open zenochtend waarin je wat langere tijd in stilte zittend doorbrengt. In het zenweekend is er een korte service en op zondag is er een dharmales.  Twee keer per jaar is er  een serie van acht studiebijeenkomsten waarin je onder begeleiding van zenmeester Nico Tenko Roshi filosofische, mystieke en boeddhistische teksten bestudeert.

Zen Centrum Amsterdam is in 1991 opgericht door Nico Tenko Roshi en staat in de lijn van Maezumi Roshi en Genpo Roshi. Omdat Maezumi Roshi opvolger werd van een sotoleraar en twee rinzaileraren, staat Zen Centrum Amsterdam zowel in de rinzai als de sototraditie. Dat betekent dat je in Zen Centrum Amsterdam naast het beoefenen van shikantaza, alleen maar zitten, ook koanstudie kunt doen.

Locaties

Zen Centrum Amsterdam

Binnenkant 39
1011 BM
Amsterdam
info@zenamsterdam.nl
06 - 33 00 25 44
https://zenamsterdam.nl