Geen aankomende evenementen gevonden.

Zen River

Zen River is een internationaal zenklooster, dat een intensief trainingsprogramma verzorgt o.l.v. Tenkei Coppens Roshi en Myoho Gabrysch Sensei. Als dharma-opvolgers van Genpo Merzel Roshi zijn zij beiden vertegenwoordigers van de White Plum Asanga, opgericht in de VS door wijlen Taizan Maezumi Roshi. Zij zijn, na aanvullende trainingen in Japan, ook erkend door de Soto School en hebben een hechte band met Junyu Kuroda Roshi, de jongere broer van Maezumi Roshi. Zen River staat officieel in Japan geregistreerd als Soto tempel met de daarbij behorende bevoegdheden.

Het klooster is gevestigd in een landelijk gelegen pand aan de rand van Uithuizen, dichtbij de Groningse Waddenkust. Het geniet de rust en de ruimte van deze prachtige omgeving en is toch gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De voertaal is Engels en Nederlands.

Het programma is gebaseerd op vier trainingselementen: zazen, ritueel, studie en bodhisattva activiteit, en bestaat uit een dagelijks rooster, workshops, retraites en aanverwante activiteiten. Zen River is een “open” klooster. Dat betekent dat iedereen kan deelnemen aan het programma, terwijl de continuïteit van de training gewaarborgd wordt door vijftien tot twintig inwonende monniken en leken. Veel leden komen regelmatig om zo hun boeddhistische beoefening thuis te ondersteunen. Nieuwelingen krijgen speciale aandacht. De totale maximum capaciteit voor overnachting is 42 personen.

Locaties