Activiteiten

14/10/2024 Belfeld

Zen Spirit Najaars Sesshin: ‘Het vrouwelijk gezicht van de Boeddha’ (14-19 okt.)

Lees meer

25/10/2024 Groesbeek

Leven met sterven Deel II 25-27 oktober De Poort in Groesbeek

Lees meer

Zen Spirit

Behalve de wekelijkse Zen Spirit meditatiegroepen in Arnhem, Groningen, Geldermalsen en Rosmalen, zijn er regelmatig zowel korte als langere retraites in Nederland en het buitenland met Irène Roshi. In Arnhem wordt de meditatie op woensdagavond geleid door Irène Roshi. Naast de wekelijkse meditatie op dinsdagen heeft de sangha in Groningen een zelfstandig draaiende leesgroep.  De meditatie in Geldermalsen door Lucien Nenren Staarink en in Rosmalen door Elly Nanshin Kluytmans. Ook is er een bloeiende online ochtend-meditatie groep die elke werkdag mediteert van 7.00-8.00 uur. Aan beginners wordt een aparte introductie aangeboden. Irène Roshi geeft verder trainingen ‘Leven met Sterven’, Metta, Big Mind-Big Heart en Mindfulness & Compassie.

De rode draad die door Zen Spirit loopt is de houding of geestesgesteldheid, die ons in staat stelt alles wat zich in ons leven aandient met openheid, moed en vertrouwen tegemoet te treden. Soft front, strong back!

Zen Spirit www.zenspirit.nl is in 2004 opgericht door Irène Kaigetsu Kyojo Bakker. Zij studeerde 25 jaar Zen bij Genpo Merzel Roshi, waarvan zeven jaar als monnik in Kanzeon Zen Center in Salt Lake City. Irène Bakker Roshi werd door Joan Halifax Roshi geautoriseerd als zenleraar en zenpriester, in de overdrachtslijn die via Bernie Glassman en Maezumi Roshi terug gaat tot de historische Boeddha. Tot 2010 werkte zij als therapeut met mensen met kanker en had zij tevens een eigen therapeutische praktijk.

Zen Spirit maakt deel uit van de Internationale ‘White Plum Asanga’ en de ‘Zen Peacemakers’ en is tevens trainingscentrum voor de ‘Peacemakers van de Lage Landen’.

De Boeddhistische Omroep Stichting maakte in 2012 een TV portret over Irène Bakker: “In de geest van zen”.

 

Locaties

Zen Spirit

Kastanjelaan 33
6828 GJ
Arnhem
info@zenspirit.nl
0481 - 45 17 92
http://www.zenspirit.nl/