Website van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN)

Bodhi

Bodhi

Bodhi is het platform voor hedendaagse en historische boeddhistische wijsheid, informatie en actualiteit. Met verhalen, reportages, interviews en columns onderzoeken we de dynamiek tussen het boeddhisme en de huidige cultuur en samenleving. We verspreiden het boeddhistisch gedachtegoed en houden het levend.

We informeren belangstellenden over de boeddhistische programma’s op de televisie en geven daarover achtergrondinformatie.

We verkennen frisse perspectieven en bespreken gebruiken en technieken om verlicht(er) te leven. Centraal bij Bodhi staan het cultiveren van inzicht en compassie – het ontdekken van de werkelijkheid zoals zij is, en zorgdragen voor een mooiere wereld.

We nemen de kern van de boeddhistische leer als uitgangspunt: De wens van alle wezens om vrij te zijn van lijden (dukkha).

Oorsprong

Bodhi is van oorsprong, onder de naam Bodhitv, een initiatief voor jongeren van de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS). Per 31 december 2015 is de BOS gestopt als onafhankelijke publieke omroep. Bodhitv kon wél blijven bestaan dankzij de steun van ‘Stichting Vrienden van de BOS’, ooit opgericht om naast de uitzendingen van de BOS ondersteunende activiteiten te ontplooien.

Per 1 januari 2017 is de naam Stichting Vrienden van de BOS gewijzigd in:
‘Stichting Vrienden van de Boeddhistische Media’.  Via Bodhi houdt zij de boeddhistische inspiratie en dialoog levend.

Steun Bodhi en word donateur

Voor slechts 11 euro per jaar ben je al vriend van de Stichting Boeddhistische Media en hou je Bodhi in de lucht. Door jouw vriendschap kunnen we boeddhisme in de media in beeld houden. Doe met ons mee!
Meld je hier aan als lid >>

Ben je al donateur, en wil je je gegevens wijzigen?

Log dan in op onze ledensite vriendvandebos.nl, of stuur een mailtje aan vriend@bodhitv.nl

Waarom de naam Bodhi?

Het woord ‘bodhi’ komt uit het Sanskriet en betekent ‘ontwaken’. Het is de wortel van het woord Boeddha en boeddhisme.

Wie maken Bodhi?

Wil je weten wie de mensen achter de filmpjes en artikelen op Bodhi zijn? Kijk dan bij het colofon.

Meer over de Stichting Vrienden van de Boeddhistische Media

De Stichting Vrienden van de Boeddhistische media houdt via Bodhi de boeddhistische inspiratie en dialoog levend. Wil je ons steunen? Doe dat dan op vriend@bodhitv.nl