Website van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN)

BC Arnhem Triratna

Westers Arnhem

zo 23 okt Arnhem
Buurtcentrum de Lommerd, Arnhem

Open zondag met Tarini

Deze middag is bestemd voor iedereen met interesse in boeddhisme. We vertellen je wat Triratna is en bestuderen een tekst met een boeddhistisch thema. Meld je aan via een mailtje naar tarini@samayatara.net. Je krijgt van tevoren een tekst toegestuurd, zodat je die alvast kunt doorlezen en overdenken.
Iedereen is welkom, een donatie wordt gewaardeerd. Inloop vanaf 13:00 uur.

Meer
zo 30 okt Arnhem
Buurtcentrum de Lommerd, Arnhem

Introductiemiddag over boeddhisme en meditatie

Wil je meer weten over de basisprincipes van het boeddhisme?  En/of ervaren of meditatie iets voor jou is? Niet alleen boeken over boeddhisme lezen maar vragen kunnen stellen?  Dan is deze introductiemiddag iets voor jou. Er wordt geen voorkennis gevraagd, alleen belangstelling.

Wil je komen, meld je aan bij Sobhanandi, sobhanandi@dogen.nl. Heb je nog vragen dan horen we het graag.

De bijdrage voor de middag is op basis van vrijgevigheid, een donatie helpt ons de kosten voor het centrum te betalen.

  • Van 13:00 tot 16:00
  • Boeddhistisch Centrum Arnhem.
  • Buurtcentrum De Lommerd, Spijkerstraat 185a, Arnhem
Meer

Boeddhistisch Centrum Arnhem Triratna

Het Boeddhistisch Centrum Arnhem Triratna maakt deel uit van het wereldwijde netwerk van de Triratna boeddhistische beweging. Triratna is een beweging die gericht is op een praktische beoefening van Boeddhisme die past in de huidige samenleving en het dagelijks leven in deze tijd. De beweging is wereldwijd vertegenwoordigd in vele landen met stadscentra, retraitecentra en sociale projecten.

Triratna kenmerken

De essentie van het boeddhisme is universeel en onveranderlijk en dat is wat Triratna tracht uit te dragen. In het huidige Westen zijn we de erfgenamen van de volledige boeddhistische traditie. Triratna beperkt zich niet tot één van de vormen van boeddhisme zoals deze in het Oosten ontstaan zijn, zij laat zich inspireren door alle tradities.

Hierin volgen wij onze oprichter Sangharakshita. Hij is één van de grondleggers van het westerse boeddhisme. Sangharakshita is ook een productief schrijver en dichter, en een inspirerende leraar voor velen.  Hij is een toegewijde beoefenaar van het boeddhisme en wordt zeer gerespecteerd om zijn studie van zowel het boeddhisme als de Westerse cultuur.

Triratna heeft nu meer dan 70 stads- en retraitecentra in zo’n 20 landen wereldwijd. Haar radicale en vernieuwende benadering van het boeddhisme inspireert steeds meer mensen op vijf continenten. In Arnhem komen wij bijeen in buurtcentrum de lommerd.

Als je vragen hebt over boeddhisme en/of meditatie en informatie wilt over onze activiteiten, neem gerust contact met ons op.