Website van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN)

Wat Phra Dhammakaya

Theravada Afferden (GD)

Dhammakaya

De Stichting Dhammakya Nederland staat in de traditie van Wat Phra Dhammakaya. Wat Phra Dhammakya is een omvangrijke boeddhistische tempel (wat) in Pathumthani,  ten noorden van Bangkok, in Thailand. De tempel valt onder de Mahanikaya-orde, de oudste orde van Thailand, en staat in de traditie van Dhammakaya-meditatie die uit Wat Paknam afkomstig is. De abt van de tempel is Luang Pho Dhammajayo.

In 2014 is de Stichting Dhammakaya Nederland van start gegaan in Nederland met het doel om de beoefening van de boeddhistische leer beter bekend te maken. Alhoewel we ons in eerste instantie met name op de Thaise gemeenschap oriënteerden, bieden we nu geleidelijk aan steeds meer activiteiten aan in de Nederlandse taal, voor geïnteresseerden van welke achtergrond dan ook. We benadrukken het doceren van meditatie.

Doelstellingen

De Stichting Dhammakaya Nederland wil:

 1. mensen doceren en inspireren een ethisch leven te leiden door middel van een boeddhistische leefwijze, met vrijgevigheid en meditatie als belangrijke activiteiten;
 2. de meditatiemethode die Vijja Dhamamakya of Dhammakaya-meditatie bekender te maken en de beoefening ervan te ondersteunen en bevorderen;
 3. het kloosterleven in de Thaise Theravada-traditie bevorderen, opbouwen en onderhouden.

Wekelijkse meditatieavonden

Op de wekelijkse meditatieavonden wordt er op de dinsdag meer over inhoudelijke thema’s gesproken, terwijl de donderdag meer wordt ingegaan op de basis van meditatietechniek, en de meditatie ook uitvoerig wordt begeleid. Beginners worden aangeraden eerst naar de donderdag te komen.

Elke dinsdag, 19.00–21.00 u.                         Meditatie en boeddhistische wijsheid

Elke donderdag, 19.00–21.00 u.                  Meditatie voor beginners

Organisatie

Bestuur

Al onze bestuursleden zijn onbezoldigd.

 1. Phra Wairot Treenet, voorzitter;
 2. Phra Veera Vingvorn, secretaris;
 3. Sander Oudenampsen, penningmeester;
 4. Phramaha Kimyong Rattanawan, bestuurder;
 5. Phramaha Nipadech Jaesungnern, bestuurder;
 6. Phra Sathorn Puññesiko, bestuurder.

De stichting in het kort

 • Nummer Kamer van Koophandel: 854376604
 • U kunt hier met de Stichting Dhammakaya Nederland in contact komen.