Website van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN)

Dhammakaya

Theravada Afferden (GD)

zo 30 apr Afferden
Wat Phra Dhammakaya Netherlands

Ethiek in het dagelijks leven

Op 30 april houden we een meditatiedag waarbij we het zullen hebben over ethiek in het dagelijks leven. Wat zegt het boeddhisme over morele gevoeligheid? Hoe maken we de juiste keuzes in ons leven, en hoe houden we ons daaraan? Hoe ga je op een wijze manier om met moraliteit en regels?

Zoals bij al onze meditatiedagen, is er in de eerste plaats heel veel aandacht en tijd voor meditatie, en volop de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen en van elkaar te leren. Voor meer info, zie hier. Voor inschrijving, zie hier.

Meer

Dhammakaya

De Stichting Dhammakya Nederland staat in de traditie van Wat Phra Dhammakaya. Wat Phra Dhammakya is een boeddhistische tempel (wat) in Pathumthani,  ten noorden van Bangkok, in Thailand. De tempel valt onder de Mahanikaya-orde, de oudste orde van Thailand, en staat in de traditie van Dhammakaya-meditatie die uit Wat Paknam afkomstig is. De abt van de tempel is Luang Pho Dhammajayo.

In 2014 is de Stichting Dhammakaya Nederland van start gegaan in Nederland met het doel om de beoefening van de boeddhistische leer beter bekend te maken. Alhoewel we ons in eerste instantie met name op de Thaise gemeenschap oriënteerden, bieden we nu geleidelijk aan steeds meer activiteiten aan in de Nederlandse taal, voor geïnteresseerden van welke achtergrond dan ook. We benadrukken het doceren van meditatie.

Sinds 2017 is onze gemeenschap permanent gevestigd in Afferden, Gelderland, in een voormalige kerk.

Doelstellingen

De Stichting Dhammakaya Nederland wil:

  1. mensen doceren en inspireren een ethisch leven te leiden door middel van een boeddhistische leefwijze, met vrijgevigheid en meditatie als belangrijke activiteiten;
  2. de meditatiemethode die Vijja Dhamamakya of Dhammakaya-meditatie bekender te maken en de beoefening ervan te ondersteunen en bevorderen;
  3. het kloosterleven in de Thaise Theravada-traditie bevorderen, opbouwen en onderhouden.

Wekelijkse meditatieavonden

Op de meditatieavonden wordt er ingegaan op meditatietechniek, en de meditatie wordt ook uitvoerig wordt begeleid.

Dinsdag en donderdag is er online meditatie om 20.00-21.15 u. Vanaf september is er dinsdag ook plaatselijk in de tempel meditatie.

Voor de laatste updates, zie onze website.

Organisatie

Bestuur

Al onze bestuursleden zijn onbezoldigd.

  1. Phra Wairot Treenet, voorzitter;
  2. Phra Veera Vingvorn, secretaris;
  3. Phramaha Poolsak Krasaethorn, penningmeester;
  4. Sander Oudenampsen (Lp Sander), bestuurder;
  5. Kees Geus, bestuurder.

De stichting in het kort

  • Nummer Kamer van Koophandel: 854376604
  • U kunt hier met de Stichting Dhammakaya Nederland in contact komen.