Website van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN)

Jewel Heart

Vajrayana Nijmegen

vr 5 jun Nijmegen
Jewel Heart Nijmegen

Viering Saka Dawa - Lama Chöpa met Tsoh

Vrijdag 5 juni 2020 van 19.30 - 22.00 uur

Op de dag van volle maan in de Tibetaanse maand Saka Dawa wordt de geboorte, verlichting en Paranirvana van Boeddha Shakyamuni gevierd met de belangrijkste boeddhistische feestdag van het jaar. De historische Boeddha werd als prins geboren in Lumbini in het hedendaagse Nepal, werd op zijn 32ste verlicht in Bodhgaya (India) en ging als 80-jarige het Paranirvana binnen in Kushinagar in India.

Meer

Jewel Heart

Jewel Heart is een internationale organisatie in de Gelugpa-traditie van het Tibetaans boeddhisme en staat tegelijkertijd, net als haar oprichter Gelek Rimpoche, midden in de hedendaagse westerse samenleving. Via Gelek Rimpoche (1939-2017), staat Jewel Heart in de traditie van Tsong Khapa (1357-1419). Ngawang Gelek Rimpoche werd in 1939 geboren binnen een religieus en politiek vooraanstaande familie in Lhasa, de hoofdstad van Tibet. Hij werd op zijn vierde door de grote Pabongka Rinpoche herkend als de reïncarnatie van de abt van het tantrisme Gyuto-klooster.

Het aanbod van activiteiten van Jewel Heart Nederland bestaat uit een doorlopend studie- en meditatieprogramma, bezoeken van leraren en retraites, en humanitair-culturele activiteiten. Meditatie als dagelijkse beoefening en studie gericht op het verwerven van inzicht in onze eigen levenssituatie zijn de pijlers van de scholing. Niet de intellectuele kennis staat voorop, maar het ontdekken en ontwikkelen van innerlijke wijsheid in elk van ons.

Het studie- en meditatieprogramma van Jewel Heart kent drie niveau''s: kennismakingscursussen, basistraining Lamrim en verdiepingsgroepen. In het voorjaar en najaar starten er verschillende studie- en meditatiegroepen. Wil je je nog niet vastleggen voor een cursus? Loop dan eens binnen bij een open meditatie (elke vrijdagavond) bij Jewel Heart Nijmegen. Een groot deel van de cursussen vindt plaats in Nijmegen, maar er zijn ook studie- en meditatiegroepen in Arnhem, Deventer, 's-Hertogenbosch, Tilburg en Utrecht.