Website van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN)

Karma Eusel Ling

Vajrayana Vorstenbosch

di 31 mei Vorstenbosch
Boeddhistisch Centrum Karma Eusel Ling

Lezing door Lama Zeupa

IMG_0007.ccw90

In de lezing gaat lama verdieping geven over Djampel Yang.

Deze praktijk is neergeschreven door de negende Karmapa en is de snelste van alle praktijken van Manjushri. Men kan hem elke dag reciteren en er zelf zijn Yidam van maken.
Hierin liggen onbegrensde weldaden verscholen: het begrijpen van letter en taal, Boeddhistische teksten, verklaringen, commentaren en het verkrijgen van voorkennis.
Het reciteren van de mantra leidt tot excellente kwaliteiten en het worden als houder van de leer en anderen te helpen. Mogen zij de leer van Lama verkrijgen.
En moge voorspoed gerealiseerd worden gedurende alle levens, onovertroffen in de uitleg en commentaren als Boddhisattva’s de alwetendheid bereiken.
Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in meditatie is dit een heel waardevol onderricht.

Na de lezing geeft lama gelegenheid tot het stellen van vragen. De lezing is in het Engels en zal worden vertaald in het Nederlands. Graag vooraf reserveren.

Aanvang 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur

Bijdrage voor deze lezing: €17,50

U bent van harte welkom!

Meer

Karma Eusel Ling

Het door Ria Bello en Guus van der Valk geleide Tibetaans Boeddhistische Centrum Karma Eusel Ling heeft een prachtige Boeddhistische tempel, welke in 1999 door Lama Karta is ingewijd. De tempel is geheel in Tibetaans Boeddhistische stijl ingericht. Aan de wanden Thangka's met voorstellingen van de verschillende Boeddha's. In de tuin van het centrum vindt u een gebedsmolen, welke voor iedereen toegankelijk is.

Het gehele jaar worden in het centrum door Ria Bello meditatiebijeenkomsten gegeven voor beginners en gevorderden; cursussen Vipashyana-meditatie; goeroeyoga, stervens-begeleiding op basis van het Tibetaans dodenboek (Bardo Thödol); workshops Amitabha, Vipashyana. Guus van der Valk geeft cursussen en workshops Taiji37Vorm en Taijiwuxigong. Vanuit het Centrum wordt in het voor en najaar een retraite gehouden in Boeddhistisch Centrum Yeunten Ling in Huy (B).

Het Centrum verzamelt donaties waarvan de opbrengst ten goede komen aan de kansarme kinderen van Tibet.

U kunt op onze website kennis maken met het programma van Boeddhistisch Centrum Karma  Eusel Ling. U bent van harte welkom !