Website van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN)

Leven in Aandacht

Zen Nederland en Vlaanderen, …

Leven in Aandacht

Samen mindfulness en inzicht ontwikkelen voor een betere wereld

Leven in Aandacht (1995) is een gemeenschap van Nederlands-Vlaamse mindfulnessbeoefenaars. We laten ons inspireren door de rijke lessen van zenmeester en vredesactivist Thich Nhat Hanh. Iedereen is welkom om aan te sluiten bij onze activiteiten.

Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanh is een wereldberoemde zenmeester die zijn leven heeft gewijd aan het vertalen van de traditionele boeddhistische wijsheid naar een vorm die handvatten biedt in een westerse wereld. Zijn lessen laten zien hoe praktisch oefenen in mindfulness leidt tot inzicht, zelfzorg, wijsheid en compassievolle actie. Dit wordt ook wel toegepast of geëngageerd boeddhisme genoemd.

Samen oefenen

We oefenen samen op allerlei manieren om helderheid en liefdevol respect te ontwikkelen in onszelf, en toe te werken naar meer inzicht in de aard van bewustzijn. Van daaruit willen we bijdragen aan een leefbare, harmonieuze en inclusieve wereld.

Meditatiegroepen en retraites

Er zijn bijna 100 lokale meditatiegroepen door heel Nederland en Vlaanderen. Een deel hiervan is voor en door mensen van 18-35 jaar, onder de naam WakeUp. Daarnaast organiseren we (online en offline) meditatiesessies, themabijeenkomsten en retraites met leraren uit de traditie van Thich Nhat Hanh. Ook is er een website en een magazine. Zo willen we een platform bieden voor iedereen die inspiratie en praktische handvatten zoekt om het boeddhistisch pad in het dagelijks leven toe te passen. Iedereen kan meedoen op zijn of haar manier.