Website van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN)

Lama Gangchen Peace Foundation

Vajrayana Zwolle, …

Lama Gangchen International Global Peace Foundation (LGIGPF)

                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Albagnano, Verbania Italië, 19 april 2020

Beste vrienden,

Met groot verdriet deel ik mee dat in de ochtend van 18 april 2020, onze Grote Meester, Essentie van alle Toevlucht, Belichaming van Liefde en Wijsheid, Kapitein van Vrede, Wereld Healer, Lama Marco Polo, de Grote Mahasiddha Drubwang Gangchen Rinpoche Lobsang Thubten Trinley Yarphel, Zijn Heilige Lichaam heeft verlaten en aldus is overgegaan in Parinirvana.

Zoals door iedereen waargenomen, heeft Rinpoche Zijn hele leven – zonder het maken van een enkele uitzondering of het nemen van rust – gewijd aan het welzijn van de Dharma en elk levend wezen.

Voor duizenden en duizenden mensen over de hele wereld belichaamde Hij niet alleen een grote spirituele gids en meester, maar ook een vader, een moeder, een vriend, en elke andere manifestatie van vriendschap, begeleiding, liefde, zorg en healing.

Met grote liefde en diepgaande wijsheid, met elk woord, elke aanraking, elke ontmoeting, Als een Healer gaf Hij transmissies/overdrachten, zegende en maakte een beter mens van elk van ons, die in de fortuinlijke omstandigheid waren in contact te zijn met zo’n heilige wezen.

Hij onderwees ons veel methode, met woorden en bovenal door het voorbeeld te Zijn met/in z’n eigen levenswijze - betekenisvol leven, voor elkaar zorgen, zorgdragen voor het milieu, de naaste omgeving respecteren en innerlijke vrede cultiveren als de meest solide basis voor wereldvrede. Bovenal toonde Hij hoe zuiver en standvastig op de Guru te vertrouwen, tijdens de begeleiding van ons op het pad naar verlichting.

Rinpoche toonde ons hoe spiritualiteit voorbij religie gaat. Hij heeft onvermoeibaar zijn hele leven gewijd aan interreligieuze dialogen, wereldvrede en vrede met het milieu. Zijn activiteiten waren alomtegenwoordig: van persoonlijk niveau tot aan de Verenigde Naties, een van de weinige spirituele meesters (en de enige Tibetaanse Lama) die in het VN-orgaan is toegelaten, voorbij ras, cultuur of religie.

Er kon geen perfectere of liefdevollere Meester zijn dan Hij. Hij heeft ons in onze levens geraakt op een manier die niemand anders ooit heeft gedaan of zal doen. Ik verheug me diepgaand in de verdiensten van het uitzonderlijke leven van deze hedendaagse grote Mahasiddha.

In het bijzonder betuig ik onze diepste dankbaarheid aan de Excellente Meesters die immense steun en begeleiding boden in deze moeilijke tijden, in het bijzonder Z.H. Kyabje Pabhongka Rinpoche, Z.H. Kyabje Trijang Rinpoche, Z.E. Kyabje Nyima Tulku Rinpoche en Z.E. Kyabje Gonsar Rinpoche.

Vandaag zijn we verenigd, niet alleen in verdriet, maar vooral in dankbaarheid en liefde voor de meest wonderbaarlijke Meester en mens, die we ooit hebben ontmoet.

Verenigd bidden we voor Rinpoche’s snelle terugkeer naar deze wereld, om ons te begeleiden op het pad naar Boeddhaschap, ten behoeve van de Boeddha-Dharma in het algemeen en in het bijzonder voor het behoud van de Gefluisterde Overdrachtslijn van Lama Tsongkhapa.

Namens alle leerlingen en vrienden van de Grote Mahasiddha Drubwang Lama Gangchen Rinpoche,

Met diepgaande dankbaarheid en liefde,

Lama Michel Rinpoche

Voor meer informatie zie:

LGIGPF
AHMC
Help in Action