Website van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN)

Lama Gangchen Peace Foundation

Vajrayana Zwolle, …

Lama Gangchen International Global Peace Foundation (LGIGPF)

ཉིན་མོ་བདེ་ལེགས་མཚན་བདེ་ལེགས། །ཉི་མའི་གུང་ཡང་བདེ་ལེགས་ཤིང་། །ཉིན་མཚན་རྟག་ཏུ་བདེ་ལེགས་པའི། །དཀོན་མཆོག་གསུམ་གྱིས་བྱིན་གྱི་རློབས། །དཀོན་མཆོག་གསུམ་གྱིས་དངོས་གྲུབ་སྩོལ། །དཀོན་མཆོག་གསུམ་གྱིས་བཀྲ་ཤིས་ཤོག །

Bij zonsopgang en zonsondergang, bij nacht en middag, mogen de drie juwelen ons hun zegeningen schenken. Mogen zij ons helpen alle realisaties te verwerven en het pad van ons leven besproeien met variërende tekens van voorspoed.

De LGIGPF is het Nederlandse onderdeel van de Lama Gangchen World Peace Foundation (LGWPF). De LGWPF is aangesloten bij de Verenigde Naties VN met een ECOSOC status. De LGIGPF organiseert jaarlijks meditatieweekenden en participeert in diverse humanitaire projecten, zoals Help in Action. Dit project is gestart in 1996 om de door armoede getroffen dorpen in het Himalaya gebied te helpen.

Lama Gangchen Tulku Rinpoche is een Tibetaanse Lama Healer, geboren in West-Tibet in 1941. Hij is de houder van een zeer oude en ononderbroken overleveringslijn van Lama Healers en Tantrische meesters, die dateert uit de tijd van Boeddha Shakyamuni. Z.H. Kyabje Trijang Rinpoche, de junior leraar van Z.H. de veertiende Dalai Lama, is de voornaamste Guru van Lama Gangchen Rinpoche evenals Z.H. Kyabje Zong Rinpoche. Lama Gangchen en zijn voornaamste leerlingen Lama Michel Rinpoche en Lama Caroline zijn tezamen de Ngalso Self-Healing Leraren – de Gelug Ganden Nengyu Lineage. Zij bezoeken Nederland elk jaar meerdere keren. Er zijn tevens meer dan 100 educatieve centra voor innerlijke- en wereldvrede en NgalSo studiegroepen over de gehele wereld. Het hoofdverblijf is Albagnano Healing Meditation Centre, AHMC in Italië.

Voor meer informatie zie:

LGIGPF
AHMC
Help in Action