Website van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN)

Maha Karuna Ch'an

Zen Rotterdam

Maha Karuna Ch'an

Maha Karuna Ch’an is een informele en fundamenteel open sangha (groep) van leken, die zich op individuele basis en binnen een individueel traject wijden aan de zenweg en de integratie daarvan in hun leven. Maha Karuna is Sanskriet voor groot mededogen. Ch’an is het Chinese woord voor zen.

Activiteiten

Maha Karuna Ch’an organiseert meerdere keren per jaar een sesshin (retraite). Daarbij worden de traditionele vormen van de zentraining gerespecteerd: de stilte, zazen (zitmeditatie), het zingen van soetra’s (Boeddhistische teksten), dhamma-toespraken (lezingen), en privé-gesprekken (dokusan) met de leraar. In Zutphen wordt om de week op woensdagavond een zenbijeenkomst gehouden.

Ton Lathouwers

Maha Karuna Ch’an staat onder leiding van Ton Lathouwers, die in 1987 transmissie (autorisatie als Ch’anleraar) kreeg van de Chinese Ch’anmeester Teh Cheng.

Meer info

Op de website van Maha Karuna Ch’an vindt u info over de herkomst, de retraites en meer: www.mahakarunachan.nl. Voor lokale groepen in Nederland en Vlaanderen zie: www.mahakarunachan.nl/lokale-groepen.