Website van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN)

Nalandabodhi Nederland

Vajrayana Rotterdam

Nalandabodhi Nederland

Nalandabodhi Nederland is sinds 2010 een officiële studiegroep binnen Nalandabodhi Internationaal. Nalandabodhi Nederland is op dit moment actief in Rotterdam en Wageningen, maar bindt leden aan zich uit heel Nederland.

Nalandabodhi is een Tibetaans boeddhistische organisatie (in de Kagyü- en Nyingma-traditie) en staat onder leiding van de leraar Dzogchen Ponlop Rinpoche. Het doel van Nalandabodhi is om op een eigentijdse, informele en praktische wijze belangstellenden een goed gefundeerd boeddhistisch pad van meditatie, studie en toepassing van het boeddhisme in het (Nederlandse) dagelijks leven aan te bieden. Binnen Nalandabodhi bestudeer en beoefen je die leringen en daarna breng je ze op eigen wijze in je dagelijkse leven. Het is boeddhisme dat past in de 21e eeuw.

Nalandabodhi biedt een verscheidenheid aan cursussen aan. Zo biedt Nalandabodhi losse meditatie- en studie-dagen aan en ook studie- en meditatiecursussen gedurende één of meer weekenden of gedurende een periode van 4-8 weken. Daarnaast biedt Nalandabodhi een tweejarig pad van beoefening en een tweejarig pad van studie aan. Door deze twee tweejarige paden te lopen, maak je op een zeer systematische wijze kennis met het (Tibetaans) boeddhisme.

Al deze genoemde activiteiten staan open voor iedereen.

Voor meer informatie over de activiteiten van deze studiegroep en verdere informatie, zie de website: nederland.nalandabodhi.org