Website van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN)

Shambhala

Vajrayana Amsterdam, …

vr 15 mrt Rotterdam
Shambhala Centrum Rotterdam, Mathenesserlaan 401b

Shambhala Niveau 1 - De Magie van het Dagelijks Leven

Ieder mens heeft een natuurlijke bron van wakkerheid en moed die je kunt ontdekken, versterken en uitdrukken in je leven. Een training in zachtmoedigheid en onbevreesdheid, op basis van meditatie en contemplatie: De kunst van het leven.

De visie van het Shambhala-boeddhisme: de mensheid is in wezen goed, compleet en de moeite waard. Door het beoefenen van meditatie ontdekken we die ware aard van onszelf en de wereld, dat noemen we fundamentele goedheid. Een visie die moed, krijgerschap en compassie vraagt.

We werken met eenvoudige en diepgaande meditatietechnieken, opmerkzaamheid en bewustzijn.
Dit is het eerste weekend van een serie van vijf: ‘De weg van de krijger’.

Aanvang cursus vrijdagavond 20:00 uur; afsluiting cursus zondagmiddag 18:00 uur.

Met lezingen, meditatie-instructie, meditatie, loopmeditatie, onderlinge uitwisseling en individuele gesprekken.

Inclusief lunches.

Toegankelijk voor iedereen.

 

Meer

Shambhala Nederland

Shambhala is een internationale gemeenschap van beoefenaars van boeddhistische meditatie en andere contemplatieve disciplines. De Shambhala-­boeddhistische traditie biedt een compleet pad aan van meditatie‑beoefening en studie. Dit pad gaat uit van de fundamentele goedheid en natuurlijke wakkerheid van ons hart. Via beoefening en studie kun je eigenschappen ontwikkelen die het welzijn van jezelf en anderen bevorderen.

Shambhala heeft in heel Nederland verschillende centra en groepen die cursussen aanbieden, (gratis) meditatie-begeleiding en veel gelegenheid tot mediteren.  Centra en groepen vind je in Amsterdam, Leiden, Rotterdam, Arnhem, Bussum, Haarlem en Utrecht.

Ook omvat Shambhala contemplatieve kunstvormen zoals Kado (Japans bloemschikken), Kyudo (meditatief boogschieten) en Miksang (contemplatieve fotografie). 

De Shambhala-organisatie is opgericht door Chögyam Trungpa Rinpoche en na zijn overlijden voortgezet door zijn zoon, Sakyong Mipham Rinpoche, beiden westers georiënteerde Tibetaanse meditatieleraren. Behalve traditiehouders van de Shambhala traditie, behoren zij ook tot de Kagyu-, en Nyingmaschool van het Tibetaanse boeddhisme.