Website van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN)

Shambhala

Vajrayana Amsterdam, …

za 28 jan Rotterdam
Shambhala Centrum Rotterdam

Middagcursus Leren Mediteren

Vaak hebben wij een wat moeizame relatie met onze geest.

We worden snel afgeleid, zijn niet tevreden met onszelf en laten ons makkelijk op sleeptouw nemen door onze emoties. We kunnen het gevoel hebben dat we vastzitten in een vicieuze cirkel van gewoontepatronen.

Meditatiebeoefening kan deze vicieuze cirkel doorbreken; niet door ons te willen verbeteren of veranderen maar door onszelf te zien zoals we zijn. Onze geest wordt onze bondgenoot en er ontstaat ruimte om contact te maken met onze aangeboren helderheid en vrede.

Deze middag gaan we met deze meditatiebeoefening kennis maken.

De middag ziet er als volgt uit:

  • Lezing over visie en aspecten van meditatie
  • Geleide meditatie-instructie gevolgd door de meditatie zelf
  • Vragen en opmerkingen naar aanleiding van de beoefening
  • Hoe nu verder?
Meer
do 2 feb Rotterdam
Shambhala Centrum Rotterdam, Mathenesserlaan 401b

Cursus Meditatie in het Dagelijks Leven

Ooit nieuwsgierig geweest naar meditatie? Deze cursus van vijf weken biedt je hulpmiddelen en lessen voor het werken met meditatie in je dagelijks leven.

Met eenvoudige instructies en ondersteuning kan meditatie een deel van iemands leven worden en onze aangeboren stabiliteit, kracht en helderheid onthullen. Iedereen is welkom om mee te doen.

Meer

Shambhala Nederland

Shambhala is een internationale gemeenschap van beoefenaars van boeddhistische meditatie en andere contemplatieve disciplines. De Shambhala-­boeddhistische traditie biedt een compleet pad aan van meditatie‑beoefening en studie. Dit pad gaat uit van de fundamentele goedheid en natuurlijke wakkerheid van ons hart. Via beoefening en studie kun je eigenschappen ontwikkelen die het welzijn van jezelf en anderen bevorderen.

Shambhala heeft in heel Nederland verschillende centra en groepen die cursussen aanbieden, (gratis) meditatie-begeleiding en veel gelegenheid tot mediteren.  Centra en groepen vind je in Amsterdam, Leiden, Rotterdam, Arnhem, Bussum, Haarlem en Utrecht.

Ook omvat Shambhala contemplatieve kunstvormen zoals Kado (Japans bloemschikken), Kyudo (meditatief boogschieten) en Miksang (contemplatieve fotografie). 

De Shambhala-organisatie is opgericht door Chögyam Trungpa Rinpoche en na zijn overlijden voortgezet door zijn zoon, Sakyong Mipham Rinpoche, beiden westers georiënteerde Tibetaanse meditatieleraren. Behalve traditiehouders van de Shambhala traditie, behoren zij ook tot de Kagyu-, en Nyingmaschool van het Tibetaanse boeddhisme.