Website van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN)

Shambhala

Vajrayana Amsterdam, …

zo 25 aug Arnhem
Shambhala Centrum Arnhem, Rijnkade 32

Dag van Aandacht: zitmeditatie met de Sadhana van Vriendelijkheid van 10:00-12:30 en 14:00- 17:00 uur

Ongeveer maandelijks bieden we een Dag van Aandacht aan, waarin zit- en loopmeditatie centraal staan.
Ook doen we op deze dagen iets speciaals - langzame lichaamsbeweging, het contempleren en reciteren van een tekst.

Op deze zondag 25  augustus zullen we zitmeditatie  beoefenen, tevens zal Acharya Marianne Bots de Sadhana van Vriendelijkheid introduceren en samen met ons beoefenen. Van 10:00 tot 12:30 uur en van 14:00 tot 17:00 uur op de Rijnkade 32 te Arnhem

Schrijf je in via: https://shambhala.nl/calendar-details/?id=407331
Zie voor ons totale aanbod op : https://shambhala.nl/agenda-arnhem/

 

Meer
di 10 sep Leiden
Shambhala Leiden

Hinayana, het pad van bevrijding

Op 10 september is de eerste les en tevens kennismaking/introductie met/tot de stof. De werkwijze en de literatuur worden toegelicht en daarna kun je besluiten of je mee gaat doen

De studiecursus bestaat uit 11 maandelijkse bijeenkomsten en  omvat een uitvoerige inleiding in de Hinayana, de eerste leringen uit de boeddha-dharma. De basistekst is in het Nederlands.

Deelnemers lezen de stof, overdenken, beoefenen en wisselen uit in een groep die maandelijks samenkomt. Beurtelings wordt een samenvatting of overweging gegeven van wat er gelezen is. Heb je zin om op deze manier mee te doen dan ben je van harte welkom.  Er zal plaats zijn voor 14 deelnemers.

Na deze eerste les/introductie  kun je besluiten of je mee gaat doen. Weet je al dat je mee wilt doen aan de cursus, meld je dan aan voor kennismaken en voor de cursus.

  • Begeleiding Rick Friele en Lida Hospers
  • Data:  dinsdag 8/10, 12/11, 10/12,  in 2020: 14/01, 11/02, 10/03, 14/04, 12/05, 09/06 en 07/07 (alle avonden 20:00-22:00)
  • Kosten: 175 euro; Leden 140 euro;  Jongeren/minima 90 euro. Reader inbegrepen.
  • Zelf aanschaffen:  The Path of Individual Liberation, Chögyam Trungpa, ed. Judith Lief (levertijd 6 dagen).
Meer
zo 15 sep Leiden
Shambhala Centrum Leiden

Introductiemiddag Shambhala Leiden

Op deze introductiemiddag bent u van harte welkom kennis te maken met ons Shambhala meditatiecentrum en de programma's die dit najaar worden aangeboden. Daarnaast wordt een meditatie-instructie aangeboden.

We beginnen met het programma om 14:00. Je bent vanaf 13:30 welkom voor een kop thee of koffie.  Klik hier voor meer informatie over ons centrum en hoe je er komt.

Meer
alle agendaberichten van Shambhala
ma 7 okt Arnhem
Shambhala Centrum Arnhem, Rijnkade 32

Cursus Fundamentele Goedheid 2: Hoe kan ik helpen?

De Fundamentele Goedheid serie bestaat uit 3 reeksen avondcursussen. Elke reeks bestaatuit 6 maandagavonden. Deze serie richt zich op universele vragen. Vragen die in bijna alle culturen en tradities van onze menselijke geschiedenis terugkomen.Hoe kunnen wij meer gelukkig zijn en onze samenleving helpen?

Deze tweede cursus kan heel goed op zichzelf gevolgd kan worden. Hier onderzoeken we hoe we een zinvolle en vervullende bijdrage kunnen leveren. Daarmee staat deze Shambhala cursus in de Boeddhistische Mahayana traditie, waarin de beoefenaar niet alleen haar of zijn eigen verlichting nastreeft, maar tevens anderen wil helpen.

Meer

Shambhala Nederland

Shambhala is een internationale gemeenschap van beoefenaars van boeddhistische meditatie en andere contemplatieve disciplines. De Shambhala-­boeddhistische traditie biedt een compleet pad aan van meditatie‑beoefening en studie. Dit pad gaat uit van de fundamentele goedheid en natuurlijke wakkerheid van ons hart. Via beoefening en studie kun je eigenschappen ontwikkelen die het welzijn van jezelf en anderen bevorderen.

Shambhala heeft in heel Nederland verschillende centra en groepen die cursussen aanbieden, (gratis) meditatie-begeleiding en veel gelegenheid tot mediteren.  Centra en groepen vind je in Amsterdam, Leiden, Rotterdam, Arnhem, Deventer, Bussum, Haarlem, Utrecht en Maastricht.

Ook omvat Shambhala contemplatieve kunstvormen zoals Kado (Japans bloemschikken), Kyudo (meditatief boogschieten) en Miksang (contemplatieve fotografie). 

De Shambhala-organisatie is opgericht door Chögyam Trungpa Rinpoche en na zijn overlijden voortgezet door zijn zoon, Sakyong Mipham Rinpoche, beiden westers georiënteerde Tibetaanse meditatieleraren. Behalve traditiehouders van de Shambhala traditie, behoren zij ook tot de Kagyu-, en Nyingmaschool van het Tibetaanse boeddhisme.