Website van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN)

Shambhala

Vajrayana Amsterdam, …

wo 21 apr Bussum
ONLINE

Open meditatieavond

Open meditatieavond: inloggen vanaf 19:40 uur, start om 19:45 uur. Opgave is noodzakelijk om de Zoomlink te ontvangen. Iedereen is van harte welkom.

Deze avond beoefenen we Shamatha-meditatie. Aan het eind van de avond is er gelegenheid voor onderlinge uitwisseling. Het achtste hoofdstuk van het boek ‘Je geest als bondgenoot’ van Sakyong Mipham vormt de inspiratie voor het gesprek en uitwisseling over Shamatha-meditatie.

Meer
wo 28 apr Bussum
ONLINE

Shambhala Sadhana

Deze avond beoefenen we de Shambhala Sadhana, inloggen vanaf 19:40 uur.  Opgave is noodzakelijk om de Zoomlink te ontvangen. Iedereen is van harte welkom.

In deze beoefening ontdekken we de zon van fundamentele goedheid. We maken verbinding met de zon in ons hart en de verlichte samenleving, we voelen onze fundamentele goedheid en die van anderen en vieren dat gevoel. De beoefening is toegankelijk voor iedereen die een verbondenheid heeft met het krijgerspad en dient tevens als een manier om te verbinden in verwantschap, visie, loyaliteit en plezier.

Meer
wo 5 mei Bussum
ONLINE

Meditatieavond, open voor iedereen

Open meditatieavond: inloggen vanaf 19:40 uur, start om 19:45 uur. Opgave is noodzakelijk om de Zoomlink te ontvangen. Iedereen is van harte welkom.

Deze avond beoefenen we Shamatha-meditatie. Aan het eind van de avond is er gelegenheid voor onderlinge uitwisseling. Het negende hoofdstuk van het boek ‘Je geest als bondgenoot’ van Sakyong Mipham vormt de inspiratie voor het gesprek en uitwisseling over Shamatha-meditatie.

Meer

Shambhala Nederland

Shambhala is een internationale gemeenschap van beoefenaars van boeddhistische meditatie en andere contemplatieve disciplines. De Shambhala-­boeddhistische traditie biedt een compleet pad aan van meditatie‑beoefening en studie. Dit pad gaat uit van de fundamentele goedheid en natuurlijke wakkerheid van ons hart. Via beoefening en studie kun je eigenschappen ontwikkelen die het welzijn van jezelf en anderen bevorderen.

Shambhala heeft in heel Nederland verschillende centra en groepen die cursussen aanbieden, (gratis) meditatie-begeleiding en veel gelegenheid tot mediteren.  Centra en groepen vind je in Amsterdam, Leiden, Rotterdam, Arnhem, Bussum, Haarlem en Utrecht.

Ook omvat Shambhala contemplatieve kunstvormen zoals Kado (Japans bloemschikken), Kyudo (meditatief boogschieten) en Miksang (contemplatieve fotografie). 

De Shambhala-organisatie is opgericht door Chögyam Trungpa Rinpoche en na zijn overlijden voortgezet door zijn zoon, Sakyong Mipham Rinpoche, beiden westers georiënteerde Tibetaanse meditatieleraren. Behalve traditiehouders van de Shambhala traditie, behoren zij ook tot de Kagyu-, en Nyingmaschool van het Tibetaanse boeddhisme.