Website van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN)

Zen Centrum Amsterdam

Zen Amsterdam

Zen Centrum Amsterdam, maart 2012
zo 7 jun Amsterdam
Zen Centrum Amsterdam

Ochtend mystiek ‘Over God wil ik Zwijgen’

Elke eerste zondag (bij uitzondering de tweede) van de maand is er de gelegenheid om onder leiding van Julia Jinne Sensei mystieke teksten te lezen en ermee te zitten. Dit doen we tussen twee zitperiodes en loopmeditatie door.

Donatiesuggestie: € 15.
Zo 10 - 11.30 u.

Meer
za 13 jun Amsterdam
Zen Centrum Amsterdam

Introductie-ochtenden zazen

Zazen – ‘zenmeditatie’ in het Japans – vormt het hart van de zenbeoefening. Als je hiervan wil proeven, ben je zeer welkom op zaterdagmorgen, voor een intro zazen van anderhalf uur door Julia
Jinne Sensei.

Donatiesuggestie: € 15.
Za 10 – 11.30 u

Meer
do 25 jun Amsterdam
Zen Centrum Amsterdam

Zomer city-sesshin

Tijdens de sesshin wordt er gemediteerd, is er dagelijks een boeddhistische service, dharmales en daisan. De zomer city-sesshin wordt begeleid door Nico Tenko Roshi.

Do 25 t/m zo 28 juni van 9.30 - 17.30 u.

Meer

Zen Centrum Amsterdam

Zen Centrum Amsterdam ligt in het hart van de stad en wordt geleid door vier vrouwelijke leraren: Joke Dajun Roshi, Lolit Abhaya Sensei, Marieke Virya Sensei en Julia Jinne Sensei.

Wil je beginnen met mediteren? Drie keer per jaar start er een serie van acht introductiebijeenkomsten, waarin je ontdekt wat het betekent om te mediteren. Stapsgewijs onder begeleiding van een van de ervaren docenten, leer je zitten op een kussen, zonder verder iets anders te doen.

Heb je al ervaring met mediteren? Wekelijks zijn er drie reguliere zitavonden waarbij je kunt zitten en luisteren naar een dharmales.  Wanneer je daar behoefte aan hebt kun je een-op-een een gesprek voeren met je docent. Gedurende de zentraining wordt je daardoor ook steeds persoonlijk begeleid.

Iedere maand is er een zenweekend waarin je wat langere tijd in stilte zittend doorbrengt. Dagelijks is er een korte service en op zondag is er een dharmales.  Twee keer per jaar is er  een serie van acht studiebijeenkomsten waarin je onder begeleiding van zenmeester Nico Tenko Roshi filosofische, mystieke en boeddhistische teksten bestudeert.

Zen Centrum Amsterdam is in 1991 opgericht door Nico Tenko Roshi en staat in de lijn van Maezumi Roshi en Genpo Roshi. Omdat Maezumi Roshi opvolger werd van een sotoleraar en twee rinzaileraren, staat Zen Centrum Amsterdam zowel in de rinzai als de sototraditie. Dat betekent dat je in Zen Centrum Amsterdam naast het beoefenen van shikantaza, alleen maar zitten, ook koanstudie kunt doen.