Geen aankomende evenementen gevonden.

Zen in Salland

Zen in Salland biedt je de gelegenheid om te (leren) mediteren. Wekelijks komt de doorlopende groep in Deventer bijeen om – grotendeels  in stilte –  te mediteren en te leren.

Heb je (enige) ervaring met zen of meditatie, dan ben je welkom om bij ons te komen zitten. Ben je een beginner, dan kunnen we je individueel op gang helpen.

Behalve meditatieavonden organiseert Zen in Salland stiltewandelingen in de natuur, studieklassen, zoom-zen en twee keer per jaar een meerdaagse stilteretraite (sesshin).

Onze wekelijkse bijeenkomsten houden we op onze vaste locatie vlakbij de Deventer binnenstad. De avonden bestaan uit twee zitperiodes met tussendoor loopmeditatie en een dharmales. Wanneer je daar behoefte aan hebt kun je een afspraak maak voor een een-op-een-gesprek met de leraar.

De weekendsesshins van vrijdagavond tot zondagmiddag worden gehouden in een bezinningsboerderij tussen Olst en Diepenveen.

Zen in Salland is in 2007 opgericht door Jan Mukan Hogen Klungers roshi. Hij beoefent zen sinds 1972 en is sinds 1992 leerling van zenmeester Niko Tenko Tydeman roshi, die hem in 2017 transmissie gaf en in 2024 inka, het definitieve zegel van erkenning.

Bij Zen in Salland geven we op een eigentijdse en vrijzinnige wijze invulling aan de eeuwenoude zen-traditie.

Locaties

Zen in Salland

Brinkgreverweg 122
7413 AG
Deventer
info@zeninsalland.nl
https://www.zen-in-salland.nl/